Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Modificarea Ordinului privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională în contextul COVID-19
15.06.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 497 din 11 iunie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 1069/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

Prin Ordinul nr. 1069 se modifică noțiunea de carantină.

Astfel, prin carantină se înțelege:
a) carantină instituționalizată în spații special amenajate;
b) carantină la domiciliu;
c) izolare la domiciliu;
d) carantinarea unei comunități reprezintă carantină la o locație declarată, ca urmare a instituirii măsurii de carantină a unor clădiri, localități sau zone geografice, conform legii.

De asemenea, se introduce o nouă anexă (Anexa nr. 6), cu următorul conținut:

DECLARAȚIE

Subsemnatul(a), . . . . . . . . . ., legitimat(ă) cu C.I./B.I. seria . . . . . . . . . . nr. . . . . . . . . . ., CNP: l_l_l_l_l_l_l_l_l_l_l_l_l_l, domiciliat(ă) în . . . . . . . . . ., prin prezenta declar pe propria răspundere că m-am carantinat la următoarea adresă . . . . . . . . . ., reprezentând locația declarată, ca urmare a instituirii măsurii de carantină, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, asupra:
a) clădirii situate în . . . . . . . . . .;
b) localității . . . . . . . . . .;
c) zonelor geografice . . . . . . . . . ., de la data de . . . . . . . . . . până la data de . . . . . . . . . . .

Declar că am luat cunoștință de prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la „Falsul în declarații”.

Am atașat prezentei:
Copie C.I./B.I.

Numele și prenumele . . . . . . . . . .
Nr. de telefon: . . . . . . . . . .

Data: . . . . . . . . . .
Semnătura: . . . . . . . . . .

ATENȚIE!

Datele cu caracter personal colectate prin prezentul document vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Regulamentului 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului: art. 6 alin. 1 lit. c), d) și e), respectiv art. 9 alin. 2 lit. g), h) și i), din motive de interes public în domeniul sănătății publice, în scopul asigurării protejării populației împotriva unei amenințări transfrontaliere grave la adresa sănătății.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti