« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Modificarea Ordinului privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională în contextul COVID-19
15.06.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 497 din 11 iunie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 1069/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

Prin Ordinul nr. 1069 se modifică noțiunea de carantină.

Astfel, prin carantină se înțelege:
a) carantină instituționalizată în spații special amenajate;
b) carantină la domiciliu;
c) izolare la domiciliu;
d) carantinarea unei comunități reprezintă carantină la o locație declarată, ca urmare a instituirii măsurii de carantină a unor clădiri, localități sau zone geografice, conform legii.

De asemenea, se introduce o nouă anexă (Anexa nr. 6), cu următorul conținut:

DECLARAȚIE

Subsemnatul(a), . . . . . . . . . ., legitimat(ă) cu C.I./B.I. seria . . . . . . . . . . nr. . . . . . . . . . ., CNP: l_l_l_l_l_l_l_l_l_l_l_l_l_l, domiciliat(ă) în . . . . . . . . . ., prin prezenta declar pe propria răspundere că m-am carantinat la următoarea adresă . . . . . . . . . ., reprezentând locația declarată, ca urmare a instituirii măsurii de carantină, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, asupra:
a) clădirii situate în . . . . . . . . . .;
b) localității . . . . . . . . . .;
c) zonelor geografice . . . . . . . . . ., de la data de . . . . . . . . . . până la data de . . . . . . . . . . .

Declar că am luat cunoștință de prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la „Falsul în declarații”.

Am atașat prezentei:
Copie C.I./B.I.

Numele și prenumele . . . . . . . . . .
Nr. de telefon: . . . . . . . . . .

Data: . . . . . . . . . .
Semnătura: . . . . . . . . . .

ATENȚIE!

Datele cu caracter personal colectate prin prezentul document vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Regulamentului 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului: art. 6 alin. 1 lit. c), d) și e), respectiv art. 9 alin. 2 lit. g), h) și i), din motive de interes public în domeniul sănătății publice, în scopul asigurării protejării populației împotriva unei amenințări transfrontaliere grave la adresa sănătății.

 
Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD