Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate / 2020-2024


15.06.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 494 din 11 iunie 2020, a fost publicată Hotărârea nr. 430/2020 privind aprobarea Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024.

Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024 se aplică și în perioada postdetenție, raportat la persoanele care au executat o pedeapsă sau o măsură privativă de libertate.

Prevederile cuprinse în strategie vor fi implementate de către Administrația Națională a Penitenciarelor, instituțiile și autoritățile administrației publice centrale și autoritățile administrației publice locale, cu atribuții în domeniul facilitării reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

În același context, a fost înființat Comitetul interministerial pentru coordonarea și implementarea prevederilor Strategiei.

Comitetul este format din câte un reprezentant, având funcție de conducere, cel puțin la nivel de director, din cadrul următoarelor instituții publice:
a) Ministerul Justiției;
b) Ministerul Muncii și Protecției Sociale;
c) Ministerul Educației și Cercetării;
d) Ministerul Afacerilor Interne;
e) Ministerul Sănătății;
f) Direcția Națională de Probațiune;
g) Administrația Națională a Penitenciarelor.

Președintele Comitetului este reprezentantul Ministerului Justiției.

Comitetul se întrunește trimestrial sau ori de câte ori este necesar, la convocarea președintelui sau la solicitarea unui membru al acestuia.

Hotărârile Comitetului se adoptă cu votul majorității membrilor prezenți, în conformitate cu prevederile regulamentului propriu de organizare și funcționare, aprobat prin hotărâre a acestuia, la prima întâlnire de lucru.

Textul integral al Strategiei Naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024 este prevăzut în Anexa Hotărârii.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro