Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Consiliul de Mediere. Declanșarea procedurii disciplinare. UPDATE: Persoane de contact
19.06.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 19 iunie 2020, Consiliul de Mediere a informat că pentru detalii și clarificări referitoare la procedura de cercetare disciplinară pentru neplata taxelor profesionale, în funcție de județul în care au sediul profesional, mediatorii pot lua legatura cu:
– Ionescu Anca – expert jurist Consiliul de Mediere: E-mail anca.ionescu@cmediere.ro, tel. 0786.331.745, 0786.331.743
– Oprea Emilia – expert jurist Consiliul de Mediere: E-mail emilia.oprea@cmediere.ro, tel. 0786.331.745, 0786.331.743.

***

Luni, 15 iunie 2020, Consiliul de Mediere a informat că 15 iunie a fost ultima zi în care mediatorii care înregistrează restanțe la plata taxei anuale profesionale au putut beneficia de reduceri/facilități/scutiri pentru plata acestora, potrivit unui comunicat.

În ședința Consiliului de Mediere din data de 16 iunie 2020 se va propune ca începând cu data de 18 iunie 2020 să se declanșeze procedura disciplinară față de toți acei colegi mediatori care figurează cu restanțe la plata taxei anuale profesionale până la anul 2019 – inclusiv. Mediatorii respectivi urmează să fie notificați cu privire la această situație și prin sms.

În intervalul de timp cuprins între 18 iunie 2020 – 1 iulie 2020, mediatorii față de care s-a dispus declanșarea cercetării disciplinare vor avea posibilitatea de a-și regla situația financiară prin plata debitului integral înregistrat față de instituție. În acest sens, Consiliul de Mediere adresează rugămintea de a fi utilizată metoda plății on-line sau prin virament bancar în unul din conturile următoare:
Banca BRD – Sucursala Calderon
Cont IBAN: RO62BRDE410SV96511634100
UniCredit Bank – Sucursala Carol
Cont IBAN: RO91BACX0000000325142000

De asemenea, mediatorii care sunt notificați cu privire la declanșarea procedurii disciplinare și care dețin dovezi din care rezultă că sunt cu plata taxei la zi sunt rugați ca până la data de 1 iulie 2020 să contacteze serviciul Contabilitate prin e-mail la adresa contabilitate@cmediere.ro sau telefonic la numărul 0786.331.746,în vederea clarificării situației.

Până la data de 6 iulie 2020 va avea loc ședința Consiliului de Mediere în urma căreia se va actualiza Tabloul Mediatorilor, astfel:
1. Se va aplica sancțiunea suspendării din exercitarea profesiei de mediator, pentru un termen de 6 luni,față de mediatorii care nu și-au îndeplinit obligația de plată a taxei anuale profesionale aferentă anilor 2017, 2018 și 2019, urmând ca în cazul achitării acesteia, în termen de 6 luni, sancțiunea să înceteze. Dacă debitul nu va fi achitat în termenul de 6 luni, împotriva mediatorului în cauză se va aplica sancțiunea încetării calității de mediator, iar reluarea exercitării profesiei se va putea face în condițiile efectuării unor noi demersuri privind autorizarea în profesie cumulat cu achitarea taxelor profesionale restante.
2. Se va aplica sancțiunea încetării calității de mediator autorizat în cazul în care debitul restant este aferent perioadei anterioare anului 2017.

În ambele cazuri, față de debitele neachitate Consiliul de Mediere își rezervă dreptul de a întreprinde măsurile legale necesare în vederea recuperării acestora.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti