Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Școlile din Vrancea vor fi echipate cu panouri fotovoltaice


26 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Energie, Universitaria

Joi, 25 mai 2023, Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene, și Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, au semnat contractul de finanțare pentru Proiectul ”Investiții în capacități de producere a energiei electrice pentru consumul propriu la nivelul județului Vrancea”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, potrivit unui comunicat.

Contractul, în valoare totală de 1,2 milioane de euro, propune achiziția de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică destinată consumului unor centre școlare pentru educație inclusivă și a unui bazin de înot destinat elevilor.

Marcel Boloș: „Contractul semnat astăzi, primul din seria celor destinate consumul propriu al autorităților locale, aduce o investiție din care au de câștigat atât autoritățile locale, prin reducerea facturilor la energie, cât și întreaga comunitate, prin impactul pozitiv asupra mediului. Autoritățile locale au la dispoziție 500 milioane euro, prin apelurile lansate prin POIM, pentru producerea de energie pentru consum propriu sau pentru comercializare, fiind aprobate deja 63 de proiecte din totalul de 275 proiecte depuse în toată țara. În actualul context energetic, fondurile alocate acestui tip de investiții reprezintă un sprijin esențial pentru instituțiile spre care ne îndreptăm zilnic în calitatea noastră de beneficiari de servicii publice – școli, primării, unități sanitare. Îi felicit pe reprezentanții autorităților locale din Vrancea pentru că au adus aceste fonduri în comunitățile lor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică