Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Senatorul Titus Corlățean a participat la reuniunea Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE


26 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului

În perioada 22-23 mai 2023, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a participat la Larnaca, Cipru, la reuniunea Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului, potrivit unui comunicat.

Titus Corlățean a avut o intervenție pe tema situației din Transnistria și a prezenței trupelor militare ruse în regiunea transnistreană, cu referire la deciziile CEDO în cauze precum Ilașcu și alții versus Republica Moldova și Rusia și în alte cauze privind situația școlilor românești și încălcări ale drepturilor omului în această regiune. A reafirmat necesitatea respectării deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului și a discutat cu experții prezenți la audieri cu privire la posibilitatea introducerii unor elemente noi în jurisprudența Curții, pentru a determina statele care refuză să implementeze deciziile CEDO să respecte aceste hotărâri.

O a doua intervenție a vizat un alt punct pe ordinea de zi a reuniunii, cu referire la reglementarea și analiza conflictului de interese în rândul judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, referindu-se la atribuțiile Adunării parlamentare, respectiv ale Comitetului de Miniștri, în acest sens.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri