Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Justiției. Revizuirea legislației în vederea simplificării formalităților aferente înființării unei firme și înregistrării în registrul comerțului. UPDATE: Demararea consultărilor. UPDATE: Propunerile Ministerului Justiției și ale ONRC
24.06.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept civil, Executori judecătorești, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 23 iunie 2020, au fost date publicității propunerile Ministerului Justiției și ale ONRC în cadrul procesului de revizuire a legislației în vederea simplificării formalităților aferente înființării unei firme și înregistrării în Registrul comerțului.

:: Propunerile sunt disponibile aici.

***

Luni, 22 iunie 2020, Ministerul Justiţiei şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului au demarat consultările pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării și digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei firme, potrivit unui comunicat.

La lucrări au participat, din partea Ministerului Justiției, secretarul de stat Olivia Diana Morar și directorul general al ONRC, Valentina Burdescu.

Cu această ocazie, au fost prezentate 30 de propuneri ale Ministerului Justiției și ONRC pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării și digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei firme (propunerile MJ și ONRC pot fi consultate aici).

Participanții au salutat aceste propuneri și au declarat că majoritatea acestora se află și pe lista lor de priorități.

Olivia Diana Morar:Acționăm pentru ca investitorii să poată înființa o firmă cu buletinul și actul constitutiv cât mai repede.”

***

Miercuri, 17 iunie 2020, Ministerul Justiției și Oficiul Național pentru Registrul Comerțului (ONRC) au informat că organizează o amplă consultare publică a mediului de afaceri și a asociațiilor profesionale, a profesiilor liberale, a mediului academic economic și a autorităților și instituțiilor publice cu un rol determinant în înființarea sau derularea unei afaceri, potrivit unui comunicat.

Aceste consultări se înscriu în procesul de revizuire a legislației în drept societar, obiectivul principal fiind reprezentat de simplificarea formalităților aferente înființării unei firme și înregistrării în registrul comerțului.

În acest sens, în perioada 22-23 iunie 2020, la sediul Ministerului Justiției, se vor desfășura întâlniri de lucru cu reprezentanții mediului de afaceri și asociațiilor profesionale, profesiilor liberale, mediului academic economic și autorităților și instituțiilor publice cu un rol determinant în înființarea sau derularea unei afaceri.

Programul consultărilor:

– 22 iunie 2020, ora 15.00:
Camera de Comerț Româno-Americană;
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană;
Camera de Comerț Româno-Franceză;
Camera de Comerț și Industrie a României;
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România;
Asociația Oamenilor de Afaceri din România;
Academia de Studii Economice din București;
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

– 23 iunie 2020, ora 15.00:
Camera Auditorilor Financiari din România;
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România;
Uniunea Națională a Barourilor din România;
Uniunea Națională a Notarilor Publici din România;
Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România;
Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România;
Secretariatul General al Guvernului;
Ministerul Finanțelor Publice.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti