BONDOC ȘI ASOCAȚII anulează o decizie a CNSC și menține atribuirea unui contract de achiziție publică în valoare totală de peste 70 milioane Euro
25.06.2020 | JURIDICE.ro

Echipa de litigii si achizitii publice a BONDOC SI ASOCIATII a obtinut desfiintarea unei decizii a CNSC care anulase rezultatul procedurii desfasurata de autoritatea contractanta, prin care aceasta atribuise clientilor sai un contract de valoare estimata de peste 70 milioane euro, finantat din fonduri europene. Ca efect al hotararii Curtii de Apel, autoritatea contractanta poate trece acum la incheierea si executarea acestui contract, prin achizitia echipamentelor ce faceau obiectul licitiatiei de la ofertantul declarat castigator.
Acest proiect de achizitie publica a avut ca obiect litigiul care implica cel mai important grup industrial european in domeniul de activitate relevant, pe de o parte, si un alt ofertant in cadrul procedurii, care fusese eliminat si care a contestat rezultatul procedurii de atribuire.
Initial, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a admis contestatia si a emis o decizie de anulare a procedurii de atribuire. Urmare a plangerii la Curtea de Apel Bucuresti pregatita si sustinuta de echipa BONDOC SI ASOCIATII, alcatuita din Lucian Bondoc, Managing Partner, Viorel Dinu, Partner, Ioana Katona, Managing Counsel, Gabriela Pop, Managing Associate si asociatii Razvan Agarici si Alexandru Golu, instanta a admis calea de atac si a anulat decizia CNSC in totalitate, mentinand rezultatul procedurii de atribuire stabilit de autoritatea contractanta dupa parcurgerea procedurii legale.
Lucian Bondoc, Managing Partner la BONDOC SI ASOCIATII: “Am primit cu mare satisfactie acest rezultat foarte muncit, intr-un litigiu de mare valoarea si importanta care a ridicat o serie intreaga de probleme atat juridice si cat si probleme ehnice, specifice industriei automotive, in domeniu specializat. Acest dosar a confirmat principii si reguli general aplicabile, dar mereu actuale, ale procesului de achizitie publica, cum ar fi proportionalitatea si predictibilitatea actiunii autoritatiilor contractante si de asemenea a implicat analiza si aprecierea modului de aplicare a principiului tratamentului egal al partilor in procedura de achizitie publica. Doresc sa felicit intreaga echipa pentru dedicare si efortul depus si bineinteles pentru acest rezultat deosebit, care este cu atat mai relevant cu cat deciziile CNSC sunt destul de rar anulate de Curtea de Apel.”