Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

CE trimite Italia în fața CJUE pentru că nu a epurat în mod corespunzător apele uzate urbane


2 iunie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 1 iunie 2023, Comisia Europeană a decis să trimită Italia înapoi în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea deplină a hotărârii Curții din 2014 privind epurarea apelor uzate urbane, potrivit unui comunicat.

Curtea a constatat că Italia și-a încălcat obligațiile care îi revin în temeiul Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale (Directiva 91/271/CEE a Consiliului), întrucât 41 de aglomerări nu au reușit să asigure colectarea și epurarea corespunzătoare a apelor uzate urbane.

În pofida progreselor semnificative înregistrate, apele uzate urbane nu sunt încă epurate în mod adecvat în cinci aglomerări. Lipsa unor sisteme adecvate de epurare a apelor uzate pentru aceste cinci aglomerări reprezintă riscuri semnificative pentru sănătatea umană, pentru apele interioare și mediul marin în zonele sensibile din punct de vedere ecologic în care sunt evacuate apele uzate neepurate.

Punerea în aplicare deplină a standardelor stabilite în legislația UE este esențială pentru protejarea sănătății umane și a mediului natural.

În pofida scrisorii de punere în întârziere, încă nu s-a asigurat conformitatea în cele cinci aglomerări menționate mai sus. Aceasta este a doua sesizare a Curții și poate duce la aplicarea unor sancțiuni financiare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică