Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CE solicită unor state membre să respecte normele privind combaterea fraudelor


2 iunie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 1 iunie 2023, Comisia Europeană a decis să inițieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere Bulgariei și Poloniei pentru netranspunerea corectă a normelor UE privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal [Directiva (UE) 2017/1371]. În plus, Comisia a decis să trimită un aviz motivat Finlandei, potrivit unui comunicat.

Normele prezentate în directivă protejează bugetul UE prin armonizarea definițiilor, a sancțiunilor și a normelor privind competența judiciară legate de fraudă și de alte infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE.

Comisia a identificat mai multe probleme de conformitate în Bulgaria și Polonia în ceea ce privește definirea unor infracțiuni și a sancțiunilor penale aferente, precum și răspunderea persoanelor juridice pentru infracțiunile comise în beneficiul lor. În decembrie 2021, Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere Finlandei. După ce a analizat răspunsul, Comisia a concluzionat că Finlanda nu a respectat obligația de a prevedea răspunderea persoanelor juridice în cazurile de corupție pasivă și de deturnare de fonduri.

Bulgaria, Polonia și Finlanda au la dispoziție două luni pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat Poloniei și Bulgariei și să trimită Finlanda în fața Curții de Justiție a UE.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică