Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

CE ia măsuri împotriva Greciei pentru nerespectarea normelor UE privind impozitarea autovehiculelor


2 iunie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 1 iunie 2023, Comisia Europeană a decis să trimită Greciei o scrisoare suplimentară de punere în întârziere pentru neaplicarea corespunzătoare a normelor UE privind vehiculele de ocazie achiziționate în alte state membre ale UE, potrivit unui comunicat.

O primă scrisoare de punere în întârziere a fost trimisă Greciei la 23 septembrie 2021 cu privire la taxa de înmatriculare și taxa de mediu pentru astfel de vehicule. De atunci, Grecia a extins aplicarea taxei de mediu la noi categorii de vehicule. Această taxă de mediu discriminează vehiculele de ocazie cumpărate și înmatriculate în Grecia și vehiculele de ocazie achiziționate în alte state membre și înmatriculate ulterior în Grecia. În consecință, Comisia extinde acum domeniul de aplicare al încălcării, având în vedere noile modificări introduse în legislația elenă.

Grecia are la dispoziție două luni pentru a răspunde la această scrisoare suplimentară de punere în întârziere. În cazul în care Grecia nu ia măsuri în acest sens în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică