Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Activitate parchete / 22-26 iunie 2020
26.06.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

I. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA – Secția de combatere a corupției. Luare de mită. Abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,. Complicitate la trafic de influență. Instigare la fals intelectual. Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Punerea în mișcare a acțiunii penale.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 iunie 2020, a inculpatului I.E.A., director general al Companiei Naționale Unifarm SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită,
– abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
– complicitate la trafic de influență,
– instigare la fals intelectual,
– folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, inculpatul I.E.A. ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale).

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

În plus, cele 1 milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei Naționale Unifarm SA nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract.

Totodată, din funcția pe care o ocupa, inculpatul I.E.A. ar fi determinat un funcționar din cadrul CN Unifarm SA să ateste în mod nereal, pe documentele de atribuire aferente contractului, că negocierea s-ar fi efectuat chiar cu reprezentantul legal al firmei private care a livrat echipamentele. În realitate, negocierea s-a realizat între directorul general I.E.A. și intermediar, la un restaurant din municipiul București, unde practic s-a convenit asupra clauzelor contractului și a prețului echipamentelor de protecție.

Pentru acest „serviciu”, persoana intermediară a pretins de la reprezentanții societății comerciale, pentru sine și pentru funcționari din CN Unifarm SA, suma de 5.810.175 lei, reprezentând un procent de 18% din valoarea totală a contractului încheiat cu Unifarm. Din această sumă, inculpatul I.E.A. urma să primească suma de 760.000 euro convenită cu intermediarul.

Din cauză că societatea comercială furnizoare nu a achitat intermediarului nicio sumă din procentul de 18 % convenit , inculpatul I.E.A., în calitate de director general al C.N. Unifarm S.A a decis rezilierea unilaterală a contractului.
Din totalul echipamentelor conținute în contract a fost livrată și plătită doar o parte, respectiv 1 milion de măști (care de altfel nu corespundeau specificațiilor tehnice) și 26.000 de combinezoane.

Prin modalitatea descrisă s-ar fi produs un prejudiciu în valoare de 2.380.000 lei în patrimoniul CN Unifarm SA, reprezentând contravaloarea celor 1 milion de măști de protecție neconforme cu cele care au constituit obiectul contractului.

Separat de cele anterior menționate, s-a mai reținut că I.E.A. ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispozițiilor legale. Concret, în calitate de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Unifarm SA, acesta ar fi votat, la ședința din aceeași dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA.

Or, dispozițiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice interzic în mod expres ca președintele Consiliului de Administrație să fie numit și director general, aspect ignorat de membrii Consiliului de Administrație, printre care și I.E.A.. Acesta a emis și a semnat Decizia nr. 46 din 06.06.2016, în urma căreia a obținut venituri nete în cuantum de 498.722 lei (în perioada 14 iulie 2016-25 mai 2020).

:: Sursa: www.pna.ro

2. DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție. Trafic de influență. Complicitate la trafic de influență. Cumpărare de influență. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: P.C., la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianțe politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență, Persoană fizică, cetățean român, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență, Persoană fizică cu dublă cetățenie română și turcă, la data faptei director general și administrator al unei instituții de învățământ, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență, Persoană fizică cu dublă cetățenie română și turcă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna decembrie 2012, inculpatul P.C., în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit prin intermediul inculpatei P.M.V., de la administratorul unei societăți comerciale (inculpatul persoană fizică, cetățean român), sumele de 15.000 euro (remiși în sediul Consiliului General al Municipiului București) și 150.000 lei, pentru a–și exercita influența asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în București. Banii ar fi fost remiși în două tranșe, înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).

În perioada iunie 2013 – februarie 2014, pentru un motiv asemănător, inculpatul Pieptea Cornel, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianței politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), prin intermediul aceleiași inculpate, ar fi pretins și ar fi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituții de învățământ privat. De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparținea instituției respective, pe un teren situat în București.
Banii ar fi fost remiși inculpatei P.M.V. prin intermediul mai multor persoane, una dintre acestea fiind cel de-al patrulea inculpat enumerat la începutul prezentului comunicat.

În cauză, pentru garantarea executării măsurii confiscării și garantarea executării cheltuielilor judiciare s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile și sume de bani ce aparțin unui număr de trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

:: Sursa: www.pna.ro

3. DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție. Constituire a unui grup infracțional organizat. Două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. Instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii. Punerea în mișcare a acțiunii penale.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul L. N. D., pentru următoarele infracțiuni, săvârșite în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman:
constituire a unui grup infracțional organizat,
– două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul,
– instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii.

În cauză s-a dispus punerea mișcare a acțiunii penale și față de alte persoane care la data faptelor erau funcționari în cadrul Consiliului județean Teleorman și față de administratori/reprezentanți ai firmei SC Tel Drum SA și ai altor societăți comerciale, pentru infracțiuni de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la abuz în serviciu și evaziune fiscală.

De asemenea, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata persoană juridică SC TEL DRUM SA, pentru următoarele infracțiuni:
– constituire a unui grup infracțional organizat,
– evaziune fiscală în formă continuată (10 acte materiale),
– două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
Inculpatul L. N. D., președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală și persoane din mediul de afaceri. Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Sub coordonarea și decizia inculpatului L. N. D., în cadrul grupului, funcționarii publici ar fi acționat în interesul unor societăți private. Pentru funcționarea grupului ar fi fost necesară privatizarea SC Tel Drum SA, trecerea ei din proprietatea Consiliului Județean Teleorman, prin persoane interpuse, în patrimoniul lui L. N. D., achiziționarea din fonduri publice a unui utilaj special de asfaltare și atribuirea, în mod discreționar, a contractelor de reabilitare a drumurilor din județ către Tel Drum SA.

SC Tel Drum SA ar fi fost principala societate comercială din grup, capitalizată masiv și folosită la obținerea contractelor de lucrări, pentru distribuirea capitalului către celelalte societăți comerciale și membrii grupului, pentru achiziționarea de bunuri mobile și imobile care sunt folosite de membrii grupului, pentru a transfera dreptul de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile către aceiași membri.

Unul dintre scopurile grupului ar fi fost ca firma Tel Drum SA să câștige un contract de reabilitare a 55 km de drum județean din Teleorman, DJ 701, în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.
În acest context, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, L. N. D. ar fi emis și semnat hotărâri și dispoziții, cu încălcarea legii, acte indispensabile pentru procedura de atribuire a contractului care, între altele, au inclus o condiție restrictivă ce avantaja SC Tel Drum SA. Cu ajutorul altor două persoane din grup ar fi folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false și inexacte. Ar fi fost falsificate și înlocuite date din proiectul tehnic, inclusiv prin inserarea unei condiții care îi asigura firmei Tel Drum câștigarea licitației. In plus, firma Tel Drum ar fi beneficiat și de date confidențiale ce au avantajat-o la obținerea contractului.

În mod similar, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, inculpatul L. N. D., ar fi făcut demersuri și ar fi contribuit astfel încât firma Tel Drum SA să câștige și contractul de reabilitare a peste 50 km din DJ 506, un alt drum județean din Teleorman, în valoare de 62.482.442 lei, dintre care suma de 6.930.138 euro provenea din fonduri europene.
În cursul procedurii de atribuire s-ar fi falsificat și înlocuit date, inclusiv prin introducerea condiției restrictive ce favoriza societatea Tel Drum, asigurându-i câștigarea licitației.

De asemenea, s-ar fi majorat artificial devizul lucrărilor aferente contractului de reabilitare a drumului.
Cu referire la cele două contracte de reabilitare drumuri județene din Teleorman, prejudiciul creat în dauna bugetului public ar fi de:
– 25.600.927 lei (diferența dintre prețul ofertat de Tel Drum SA și prețul cel mai mic ofertat) – contractul DJ 701,
– 5.742.872 lei (diferența dintre devizul real prevăzut în proiect și devizul modificat) – contractul DJ 506.

Prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, sumă ce constituie un beneficiu necuvenit pentru firma câștigătoare SC Tel Drum SA.

:: Sursa: www.pna.ro

II. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea. Trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. Percheziții.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat două percheziții, pe raza județului Bihor, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

În cauză s-a stabilit faptul că, în luna iunie 2020, o persoană a introdus în țară, din Germania, o cantitate mare de amfetamină şi pastile extasy în vederea comercializării către alți distribuitori şi consumatori de pe raza județului Bihor, la preţuri de 250 – 300 lei/gr. de amfetamină şi 60 – 100 lei/pastilă de extasy.

La data de 22.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane după ce aceasta a vândut, contra sumei de 30.000 lei, cantitatea de 200 pastile extasy şi 200 grame amfetamină.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite 503 gr. de amfetamină, 1.430 pastile de extasy, 22 pastile parţial rupte, 17 gr. fragmente pastile de extasy şi 13 gr. pulbere provenită din pastilele de extasy, un cântar de mare precizie și sumele de 6.786 de lei şi 415 euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse, în vederea audierii, un număr de două persoane.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Structura Centrală.Trafic intern de droguri de risc în formă continuată. Reținere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului M. T. J., cetăţean francez,în vârstă de 35 de ani, având reşedinţa în municipiul București, sector 3, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic intern de droguri de risc în formă continuată.

În fapt, la data de 11.05.2020, pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, a fost înregistrată sesizarea din oficiu a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul Antidrog, în care se arăta faptul că inculpatul M. T. J., cetăţean francez, se ocupă cu creșterea ilicită a canabisului pe raza municipiului București, cu scopul de a-l comercializa consumatorilor de droguri.

Cu ocazia investigaţiilor realizate, s-a stabilit faptul că, în activitatea infracțională, inculpatul a achiziționat în lunile aprilie și mai, anul curent, mai multe instrumente, îngrășăminte și ustensile necesare cultivării canabisului, în acest sens plasând comenzi prin intermediul internetului, pe un site de profil.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, la data de 07.05.2020, inculpatul a primit prin intermediul unei companii de curierat, 2 colete conținând diferite ustensile necesare creșterii în mediu închis (”indoor”) a canabisului menționând la datele de contact numele său şi o adresă din București, sector 2, pentru care a achitat, în sistem ramburs suma de 1.130 RON.

În cauză au fost efectuate două percheziţii domiciliare pe raza sectoarelor 2 şi 4 din municipiul Bucureşti ocazie cu care au fost descoperite şi indisponibilizate o cultură indoor ce conţinea 58 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 100 de grame de cannabis, 9 prăjituri ce aveau în conţinut şi THC, un grinder, aparatură specifică creşterii plantelor de cannabis, respectiv lampi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune și fertilizatori.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Structura Centrală. Constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat. Reținere.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților H.F.M. și B.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat.

În cauză s-a stabilit faptul că inculpatul B.I., în calitate de lider al unuia dintre grupuri şi-a asumat şi a îndeplinit ca atribuţii în cadrul acestuia, următoarele activităţi:
I. coordonarea, planificarea, pregătirea şi conducerea activităţii grupului infracţional constituit în vederea comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul statului român, cât și pe teritoriul altor state europene;
II. identificarea de zone și locaţii de tranzit ale autovehiculelor de tip camion transportatoare de bunuri, în vederea comiterii de infracţiuni de furt calificat;
III. participarea în cadrul grupului infracţional la sustrageri de bunuri pe teritoriul statului român, cât și pe teritoriul altor state europene;
IV. remiterea spre valorificare a bunurilor sustrase și împărțirea sumelor de bani astfel obținute către ceilalți membri, printre care și inculpatul H.F.M.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Structura Centrală. Trafic de minori, trafic de persoane, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți, influențarea declarațiilor, șantaj, trafic de persoane în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată. Reținere

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților S.M., S.P.B., G.M. și G.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți, influențarea declarațiilor, șantaj, trafic de persoane în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

În cauză s-a stabilit faptul că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.

Astfel, liderul grupării împreună cu ceilalți membri ai grupului infracțional au recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani.

Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt.

În cazul în care persoanele vătămate nu îi înmânează sumele de bani produse, nu se ridică la nivelul așteptărilor sale, ori acestea refuză continuarea practicării prostituției în beneficiul său, liderul grupării recurge la agresiuni fizice sub diverse pretexte, în vederea producerii unei stări de temere, lăsându-le de înțeles că este intangibil, deoarece dispune de sume importante de bani cu care poate corupe organele de cercetare penală.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Act sexual cu minor în formă continuată.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului G.I., în vârstă de 68 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor în formă continuată.

În cauză s-a stabilit faptul că inculpatul a întreținut în mod repetat, în perioada 2017 – 2019, raporturi sexuale cu două persoane vătămate minore, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, surori.

În urma actelor sexuale, minora de 16 ani a rămas însărcinată şi a dat naştere unui copil, care în prezent are vârsta de un an.

Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

6. DIICOT – Biroul Teritorial Călărași. Trafic de minori, pornografie infantilă și act sexual cu un minor. Reținere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului N.V., în vârstă de 43 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, pornografie infantilă și act sexual cu un minor.

În fapt, s-a reținut că, la data de 17.06.2020, pe site-ul unui ziar online a fost publicat un material cu caracter pornografic cu minori, înfățișând o persoană minoră de sex feminin ce întreține un act sexual oral cu un câine.

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași s-a constatat faptul că, în toamna anului 2019, inculpatul N.V. a recrutat o persoană vătămată minoră, prin metoda lover boy, în scopul exploatării acesteia prin determinarea la practicarea prostituției. Relațiile sexuale aveau loc, de obicei, în mașinile clienților sau la locuințele acestora din urmă, prețul fiind anterior stabilit de către inculpat (50 lei act sexual normal și 100 lei oral și normal).

În perioada septembrie 2019 – iunie 2020, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, și inculpatul N.V. a întreținut raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră, în vârstă de 15 ani.

Totodată, în noaptea de 11/12.05.2020, inculpatul a produs cu telefonul mobil trei filme cu caracter pornografic cu minori, reprezentând persoana vătămată în timp ce întreținea un raport sexual oral cu un câine, unul dintre fișierele video fiind postat de către inculpat pe pagina sa de Facebook.

:: Sursa: www.diicot.ro

7. DIICOT – Structura Centrală. Falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Percheziții domiciliare.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a orașului Bușteni, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în primăvara anului 2014, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune, grup ce își desfășoară activitatea și în prezent și față de care a fost documentată activitatea de falsificare a unui număr de 17065 bancnote din cupiura de 100 lei, prejudiciul în cauză ridicându-se la aproximativ 1706500 lei.

Liderul grupului infracțional avea rolul de a îi coordona pe ceilalți membri, fiind implicat în procurarea/deținerea de materiale și instrumente necesare falsificării, în falsificarea de monede și punerea acestora în circulație, inducând astfel în eroare mai multe persoane.

În urma cercetărilor, s-a constatat faptul că, într-un interval relativ scurt de timp, liderul grupului a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume. 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă au desfășurat activități de monitorizare a fenomenului de plasare a acestui tip de contrafacere, iar ca urmare a calității superioare a reproducerii, fiind realizate pe suport de polimer și având imitate toate elementele de siguranță destinate publicului (inclusiv microperforațiile, banda iridescentă, imagine latentă, fereastră transparentă, cerneala care își schimbă culoarea, imprimare vizibilă în lumină ultravioletă), fals aproape imposibil de identificat de către persoanele care intră în posesia acestora, din acest motiv a fost denumit generic ”SUPER LEU”.

Evoluția acestui tip de fals la nivelul anului 2014 a fost una spectaculoasă fiind pentru prima dată în istoria falsului de monedă din România când aceasta era identificată în circuitul financiar cu precădere în centrele de procesare de numerar, ceea ce îndepărta practic momentul punerii în circulație de momentul identificării bancnotei. În toate situațiile în care erau identificați martori (casieri ai unităților comerciale sau alte altor instituții financiare – bănci comerciale) nici unul nu a putut oferi suport informațional întrucât nu și-a dat seama la momentul încasării că bancnota este un fals.

:: Sursa: www.diicot.ro

8. DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi. Fraudă informatică. Percheziţii domiciliare.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului București, municipiului Timișoara, judeţul Timiş și a orașului Băbeni, judeţul Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 9 persoane, care, prin fraudă informatică, a pus în circulație produse contrafăcute (parfumuri) purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 2013 și până în prezent, prin intermediul grupului infracțional s-au valorificat pe teritoriul național parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, în valoare de peste 4.000.000 lei, fiind utilizate în acest scop mai multe site-uri web de profil.

De asemenea, în vederea punerii în circulație a parfumurilor contrafăcute, gruparea infracțională a deschis conturi și pe 3 platforme de comerț online.

În conținutul acestor site-uri au fost publicate date nereale care atestă calitatea și originalitatea produselor comercializate.
Totodată, pentru a da o aparență de legalitate și un plus de credibilitate activității desfășurate, a fost înființată şi o societate comercială, având ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”, însă operațiunile de aprovizionare și livrare a produselor contrafăcute s-a desfășurat exclusiv prin intermediul unei firme curierat, iar operațiunile de încasare a contravalorii parfumurilor contrafăcute s-a realizat prin conturile unor persoane fizice interpuse.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la 3 dintre membrii grupării infracționale au fost depistate importante cantități de produse contrafăcute, respectiv parfumuri purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate, precum şi diverse sume de bani şi carduri bancare.

Astfel, la inculpatul B.S.I. au fost identificate 3948 parfumuri, la inculpatul D.I., au fost identificate 239 parfumuri, iar la inculpatul F.C.C. au fost identificate 1242 parfumuri şi 757 mostre parfum, toate acestea fiind contrafăcute însă purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate pentru produse identice ori similare. De asemenea au mai fost ridicate şi sumele de 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri.

:: Sursa: www.diicot.ro

9. DIICOT – Serviciul Teritorial Iași. trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Percheziţii domiciliare.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 21 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Iași, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt, s-a reţinut că, la începutului anului 2018, pe raza municipiului Iași, s-a constatat o creștere a traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină.

În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că mai multe persoane din municipiul Iași, începând cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, municipiul București, droguri pe care mai apoi le transportau în municipiul Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe care în timp au devenit dependenți.

Astfel, tot mai mulți tineri de pe raza municipiului Iași, atât pentru a-și susține dependența cât și din considerente de ordin financiar, sesizând totodată posibilitățile obținerii unor câștiguri materiale ilicite substanțiale într-un timp cât mai scurt, au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul București, cartierul Ferentari și nu numai, de unde să procure personal heroină de la dealerii de asemenea substanțe, fără a se cunoaște cu aceștia în mod direct sau prin intermediari.

Parte dintre persoanele identificate de către organele judiciare, din municipiul Iași, cu asemenea preocupări, atât în prezenta cauză cât și în cadrul altor cauze penale instrumentate la nivelul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au fost prinse în flagrant, reținute, arestate preventiv și chiar condamnate definitiv după ce au revenit din cartierul Ferentari, municipiul București către municipiul Iași având asupra lor heroină procurată din acel loc.

S-a reţinut faptul că, de la începutul lunii ianuarie 2019, din ce în ce mai mulți tineri din judeţul Iaşi s-au deplasat periodic în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, la intervale relativ scurte de timp de ordinul a 3-4 zile sau săptămânal, pentru a-şi procura acest tip de drog – heroină, de la un număr de 3 suspecţi.

În ceea ce priveşte dealerii de heroină din cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, unul dintre suspecţi era cel care superviza activitatea infracţională a surorilor sale, cât şi a altor persoane implicate alături de acestea în activităţile de trafic de heroină. Pe lângă surorile acestuia, au mai fost identificate şi alte persoane implicate la rândul lor în activităţile infracţionale de trafic de droguri de mare risc – heroină, cu diferite sarcini în cadrul cercului de persoane din anturajul liderului grupării.

Persoanele care vindeau heroină pentru lider evitau să încheie tranzacţiile cu heroină în alte zone decât Aleea Livezilor, deoarece erau expuşi la riscul de a fi interceptaţi de către organele judiciare. Astfel, de regulă, când alte persoane – consumatori sau dealeri de heroină, în special din alte localităţi, doreau să se aprovizioneze cu cantităţi mai mari de heroină odată, le solicitau să vină efectiv în apropierea „ghetourilor” de pe Aleea Livezilor, iar de cele mai multe ori pentru a se asigura că nu colaborează cu organele judiciare şi mai ales când erau însoțiți de persoane noi, străine, înaintea încheierii tranzacţiilor le solicitau să consume prin injectare sau fumare la folie, heroină.

La sfârșitul lunii martie 2019, liderul, însoțit de concubina sa au părăsit teritoriul României călătorind în Marea Britanie, întrerupându-și activitatea infracțională de trafic de droguri de mare risc – heroină.

Principalul motiv pentru care acesta a luat hotărârea de a părăsi teritoriul României a fost datoriile pe care acesta la avea față de anumite persoane, sume de bani care ar fi fost împrumutate cu camătă și de care nu dispunea pentru a le restitui la acel moment fiind presat să le achite.

În urma plecării acestuia, persoanele din anturajul său şi-au restrâns în mare parte activitatea infracţională de trafic de droguri de mare risc – heroină însă nu au încetat-o complet.

După revenirea în țară, liderul grupării și-a reluat activitatea infracțională de trafic de droguri de mare risc, sens în care a recrutat alte noi persoane și a implicat și alți membri ai familiei sale în scopul sporirii câștigurilor financiare ilicite prin vânzarea de heroină.

În cursul lunii iulie 2019 în urma probatoriului administrat în cauză s-a stabilit faptul că suspectul a inițiat și a coordonat o grupare infracțională organizată constituită din membri ai familiei cât și alte persoane care au aderat la aceasta în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc – heroină.

Astfel, pentru a obține un profit considerabil din comercializarea drogurilor de risc și pentru a avea un control asupra cantităților vândute și a sumelor de bani obținute, în cursul lunii iulie 2019 suspectul împreună cu alte două persoane au constituit o grupare infracțională organizată, în care acesta avea rolul de lider. Gruparea a fost alcătuită, în principal, pe criterii familiale, dar au fost acceptate și persoane care nu făceau parte din familia „lărgită”, și anume persoane care aveau permise de conducere și efectuau servicii de taximetrie. Acceptarea acestor persoane a avut rolul de a nu crea suspiciuni cu privire la deplasările efectuate în scopul preluării/acceptării unor cantități de heroină.

Totodată a rezultat faptul că liderul grupării este asociat cu gruparea infracțională organizată cunoscută sub denumirea de ”Capai sau Kapai”, atât acesta cât și alți membrii ai grupării fiind în trecut arestați și condamnați pentru săvârșirea aceluiași gen de fapte – trafic de droguri de mare risc – heroină.

Cu privire la gruparea infracțională ”Capai” se cunoaștea faptul că aceştia acționează în municipiul București, un segment important din gama largă de infracțiuni săvârșită de această grupare constituindu-l traficul de heroină în zona cartierului Ferentari și nu numai. De precizat este faptul că pe lângă gruparea ”Capai” în zona cartierului Ferentari acționează și alte grupări infracționale dintre care și gruparea infracțională cunoscută sub denumirea de ”Ștoacă” unii dintre membri acestei grupări fiind rude sau apropiați ai grupării ”Capai”. Cu toate acestea, pentru a fi lăsați să își desfășoare activitatea infracțională de trafic de droguri de mare risc – heroină în zona ghetoului din cartierul Ferentari, deși asociat cu gruparea ”Capai”, suspectul era condiționat de plata în mod constant a unor sume de bani – așa denumita ”taxă de protecție” membrilor grupării ”Ștoacă”.

Din probatoriu a rezultat faptul că suspectul a desfășurat, într-un cadru organizat, de mai mult timp activitățile infracționale de trafic de droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, având în permanență în subordinea sa diferite persoane care se ocupau cu prepararea dozelor de heroină furnizate și comercializarea acestora către clienții – consumatori de asemenea substanțe. De la inițierea cauzei penale și până în prezent, o parte dintre persoanele aflate în subordinea suspectului au fost însă reținute/arestate, activitățile de natură infracțională din cadrul grupării fiind marcate de o continuă dinamică. De asemenea, ca urmare a plecării din țară a liderului grupării și a lipsei acestuia vreme de circa două luni de zile, activitățile infracționale au fost coordonate de către ceilalți membri de familie însă au scăzut în intensitate, unii dintre aceștia acționând pe cont propriu.

După revenirea în țară, acesta s-a preocupat de reluarea în calitate de lider a activităților infracționale într-un cadru bine organizat, prin cooptarea și implicarea unor noi membri; identificarea și amenajarea unor locații în care să poată depozita în siguranță cantitățile de droguri și unde să fie strânse sumele de bani obținute din vânzarea acestora; lărgirea clientelei; închirierea unui imobil în afara zonei ghetoului unde să locuiască fără a fi cunoscută de ceilalți membri ai grupării cu excepția celor în care are suficientă încredere; stabilirea unui program strict, pe ture de schimb a membrilor grupării care se ocupau de comercializarea en-detail a heroinei în zona ghetoului din cartierul Ferentari; identificarea unei surse sigure și stabile de aprovizionare cu heroină. Totodată, suspectul a întreprins măsuri suplimentare de autoprotecție, fiind foarte precaut în ceea ce privește transportul drogurilor între locații, apelând doar la anumite persoane în care avea suficientă încredere precum fiul său sau un anume șofer de taxi, evitând în acest fel aflarea detaliilor legate de momentul efectuării acestor deplasări și locațiile unde se deplasează.

În transportarea drogurilor pentru reaprovizionarea cu heroină a dealerilor aflați în subordinea sa din zona ghetoului, suspectul a cooptat și alte două persoane de încredere respectiv pe fratele său, eliberat recent din penitenciar precum și o altă persoană, aceștia fiind printre puținii care cunoșteau adresa unde locuiește în prezent, fără forme legale, liderul grupării.

Alți membrii din cadrul grupării infracționale organizate pe care îi coordonează, pe lângă comercializarea heroinei, aveau sarcina de a supraveghea atent zona înainte de a se deplasa și de a-l informa în legătură cu orice suspiciune legată de prezența organelor judiciare în ghetou cât și de a supraveghea și coordona la rândul lor activitățile infracționale derulate de către ceilalți membrii ai grupării.

În principal, persoanele aflate în subordinea suspectului care comercializează en-detail heroina din zona ghetoului din cartierul Ferentari se ocupau totodată și de porționarea și prepararea dozelor de heroină denumite și ”buste”. Totodată, aceștia păstrează o evidență scriptică și detaliată a cantităților comercializate și a clienților – consumatori de asemenea substanțe. În acest fel, aceștia pot fi verificați de către lider în cazul în care ar încerca să-și însușească pentru sine sau să îl înșele în legătură cu cantitățile de heroină distribuite și sumele de bani încasate din comercializarea acestora.

În aceeași măsură, dealerii de heroină din subordinea liderului puteau verifica în cazul în care existau lipsuri în gestiune privind sumele de bani încasate, cantitățile de heroină comercializate și datoriile pe care unii consumatori de heroină le cumulau fiindu-le oferite doze de heroină în avans și angajându-se să le plătească ulterior în momentul în care vor dori să procure alte noi asemenea doze, profitând în acest fel de dependența acestora de consumul de heroină.

De asemenea, în cauză a fost documentată activitatea infracțională a unui alt suspect de pe raza municipiului Iași care constituie un alt nucleu important pe piața traficului de droguri de mare risc – heroină și nu numai și care se aprovizionează periodic cu asemenea substanțe de pe raza municipiul București.

Acesta controlează traficul cu heroină din zona cartierului „Dallas”, rezultând în ultima perioadă o intensificare a comercializării de asemenea substanţe în acel loc și a sporirii și creșterii numărului de consumatori de asemenea substanțe, în special din rândul tinerilor și a cetățenilor de etnie rromă.

Cu privire la modul de operare a suspectului în procurarea heroinei a rezultat faptul că se deplasează cu trenul în municipiul București, însoțit de alte persoane de sex feminin, iar după ce procură heroina, aceasta este disimulată de către persoanele de sex feminin în vagin, revenind tot cu trenul înapoi către municipiul Iași.

În afară de aceștia, în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că un alt important dealer de heroină de pe raza județului Iași se deplasează în mod frecvent în cartierul Ferentari, municipiul București, pentru a se aproviziona cu asemenea substanțe. Acesta este cunoscut de mai mulți ani de zile cu preocupări în sfera traficului și consumului ilicit de heroină, fiind în trecut cercetat și în cadrul altor cauze penale având ca obiect săvârșirea acestui gen de fapte.

Din probatoriile administrate a rezultat faptul că în cursul lunii mai 2020 a existat o criză de heroină în București, cantitățile fiind mici iar calitatea mărfii de proastă calitate, condiții în care prețul a crescut însă, cu toate acestea, suspecţii care fac obiectul cauzei au continuat să comercializeze heroină.

:: Sursa: www.diicot.ro

10. DIICOT – Structura Centrală. Falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Reținere.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului C.R.T. și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de inculpații B.E.D. și E.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În fapt, s-a reținut că pe teritoriul României s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul falsificării bancnotei din cupiura de 100 lei și punere în circulație a acestora. De asemenea, s-a reținut că membrii grupării induceau în eroare persoane prin punerea în circulație a bancnotelor contrafăcute.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, rezultă că, în perioada 2014-05.05.2019, membrii grupului infracțional au falsificat și pus în circulație, pe întreg teritoriul țării, un număr de 17065 bancnote contrafăcute. Din cele 17065 bancnote contrafăcute, 3000 bancnote contrafăcute reprezintă obiectul de cercetare în 2734 de dosare penale, restul bancnotelor contrafăcute formând obiectul cercetării unor acte materiale cu privire la care, prin ordonanța din data de 19.06.2020 s-a dispus extinderea urmăririi penale.

Astfel, în perioada 2013 – 2014, inculpatul C.R.T., în prezența inculpatei B.E.D., a desfășurat activităţi de încercare de contrafacere a bancnotei cu cupiura de 100 lei, cu sprijinul inculpatului E.I. care a comandat de la o firmă belgiană o parte din instrumentele pe care le-au folosit în contrafacere.

După ce tehnica de contrafacere a bancnotelor a fost perfecționată, grupul infracțional a pus la cale o metodă de plasare a acestora pe piață, fără a putea fi identificați.

Înainte de a pleca la plasări, liderul grupării se interesa de localitățile unde se organizau târguri, bâlciuri sau serbări locale. De fiecare dată când plecau către respectivele localități închideau telefoanele în scopul de a nu putea fi urmăriți.

Înainte de a merge la diferiți agenți economici sau vânzători ambulanți/piețe, liderul era cel care inițial se uita la fizionomia respectivului vânzător și, după ce era încredințat că acea persoană are potențial de a fi înșelată, le făcea semn membrilor pe care îi trimitea să pună în circulație banii contrafăcuți.

Interesul acestora era de a achiziționa produse de valoare mică astfel încât restul primit de la bancnota contrafăcută de 100 lei să fie cât mai mare.

În urma perchezițiilor efectuate de către procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul ONC – DCCO au fost ridicate un număr de 450 de bancnote contrafăcute, sumele de 207.863 RON și 11.120 euro, aparatură și materiale folosite la falsificarea de monedă, 31 de calendare privind organizarea la nivelul fiecărui judeţ a pieţelor, târgurilor şi oboarelor, precum și un număr de 1000 de certificate de autenticitate Registrul Auto Român, în alb şi fără serie.

:: Sursa: www.diicot.ro

11. DIICOT – Structura Centrală. Trafic de minori. Reținere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatei M. C., în vârstă de 28 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În fapt, s-a reținut că în perioada 27.07.-05.08.2019, inculpata M. C., profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla o persoană vătămată minoră, în vârstă de 14 ani, după ce anterior a fost recrutată de către coinculpatul I. C., a primit-o şi a obligat-o să practice prostituția în cel puțin două locații din municipiul București, situate pe B-dul. Dacia și Calea Victoriei.

În fapt s-a reţinut că minora a fost preluată de la inculpatul I. C. de către inculpata M. C. , care a initiat-o în prostitutie, a fotografiat-o in ipostaze provocatoare din care sa rezulte că este dispusă la prestarea serviciilor sexuale, fotografii pe care ulterior le-a postat pe site-uri publice, a inchiriat locatiile in regim hotelier in care s-a prostituat şi a incasat banii rezultati in urma serviciilor sexuale ale minorei.

De asemenea, minora exploatată de catre inculpata M. C. a fost abuzată din punct de vedere sexual şi violată de către inculpatul I. C. chiar in locatia inchiriată de către inculpată aceeaşi locaţie fiind folosită şi pentru producerea de materiale pornografice cu minori.

:: Sursa: www.diicot.ro

12. DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. Trafic de droguri de risc în formă continuată şi de introducere în țară de droguri de risc. Reținere.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului I.N.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi de introducere în țară de droguri de risc.

În fapt s-a stabilit că, în perioada 28.02.2020 – 25.06.2020, acţionând în mod repetat şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul I.N.C. a primit, deţinut, transportat, și comercializat cantitatea totală de aproximativ 927 grame de cannabis.

La data de 25.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului având asupra sa un alt colet ce conținea 4 pachete în care se afla cantitatea de 925 grame de cannabis.

:: Sursa: www.diicot.ro

13. DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea. Trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M.R., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

În cauză s-a stabilit faptul că mai multe persoane desfășoară activități de comercializare de substanțe stupefiante către diverse persoane potente din punct de vedere financiar care frecventează cluburile şi grupurile exclusiviste din municipiul Oradea.
La data de 25.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului M.R. după ce acesta a vândut 62 pastile ecstasy în schimbul sumei de 2.500 lei.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au mai fost descoperite alte 120 de pastile ecstasy, cantitatea de 15 grame de MDMA, un cântar de mare precizie și sumele de 1.500 de lei şi 550 de euro.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului M.R. pentru o perioadă de 30 de zile.
De asemenea, în cauză se mai efectuează cercetări sub aspectul comiterii aceleiaşi infracţiuni faţă de alte 5 persoane, iar la data de 26.05.2020, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au mai efectuat 3 percheziţii domiciliare, ocazie cu care s-au descoperit 4 pastile extasy, 6,2 grame cannabis, 0,5 grame haşiş şi 1,1 substanţă pulverulentă – posibil cocaină.

:: Sursa: www.diicot.ro

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti