Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

PE aprobă un proiect de lege pentru creșterea producției europene de muniții și rachete


5 iunie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul Uniunii Europene, Noutăți legislative, Războiul din Ucraina

Joi, 1 iunie 2023, Parlamentul European a aprobat un proiect de lege pentru creșterea producției europene de muniții și rachete, potrivit unui comunicat.

Legea privind sprijinirea producției de muniții (ASAP) urmărește să accelereze livrarea de muniții și rachete în Ucraina și să ajute statele membre să își refacă arsenalele. Prin introducerea unor măsuri specifice, inclusiv a unei finanțări în valoare de 500 de milioane EUR, ASAP urmărește să sporească capacitatea de producție a UE pentru a aborda deficitul actual de produse din domeniul apărării, în special muniție sol-sol și muniție de artilerie, rachete și componente ale acestora.

Cristian Bușoi, liderul echipei de negociere a PE: „Decizia de astăzi marchează un pas important pentru securitatea și apărarea Uniunii noastre și, în special, pentru sprijinul ferm acordat Ucrainei în fața agresiunii Rusiei. Aceasta ne va spori capacitatea de a răspunde provocărilor în materie de securitate. Este o victorie pentru Europa și pentru securitatea noastră colectivă. Parlamentul este acum pregătit să negocieze cu Consiliul și sperăm să ajungem la un acord cât mai curând posibil.”

Legea a fost adoptată cu 446 voturi pentru, 67 împotrivă și 112 abțineri. Eurodeputații vor începe acum negocierile cu Consiliul, cu scopul de a ajunge la un acord politic, pe care PE intenționează să îl voteze apoi în plen în iulie.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri