Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CE și OMS lansează o inițiativă privind sănătatea digitală


28 iunie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene

Marți, 27 iunie 2023, Consiliul UE a adoptat o recomandare pentru a asigura tranziția fără sincope a sistemului de certificare privind COVID-19 către o rețea mondială de certificare sanitară digitală a OMS, potrivit unui comunicat.

Recomandarea încurajează statele membre să se alăture rețelei mondiale de certificare sanitară digitală a OMS, să urmărească și să participe la dezvoltarea în continuare a acestei rețele. Până când vor fi conectate la această rețea și în perioada care a rămas până la sfârșitul anului, statele membre sunt încurajate să rămână conectate la portalul UE (infrastructura digitală existentă a UE pentru verificarea certificatelor).

***

Luni, 5 iunie 2023, Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au anunțat lansarea unui parteneriat digital de referință în domeniul sănătății, potrivit unui comunicat.

OMS va prelua sistemul UE de certificare digitală privind COVID-19 pentru a institui un sistem global care va contribui la facilitarea mobilității globale și la protejarea cetățenilor din întreaga lume de amenințările actuale și viitoare la adresa sănătății. Acesta este primul element constitutiv al Rețelei mondiale de certificare a sănătății digitale (Global Digital Health Certification Network – GDHCN) a OMS, care va dezvolta o gamă largă de produse digitale pentru a asigura o sănătate mai bună pentru toți.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică