Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Titus Corlățean a participat la reuniunea online a Comisiei pentru afaceri politice și democrație a APCE
29.06.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 26 iunie 2020, Senatul României a informat că senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a participat în săptămâna trecută la reuniunea online a Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație, potrivit unui comunicat.

Pe ordinea de zi a acestei reuniuni online a figurat, printre altele, proiectul de raport cu tema: Democrațiile în fața pandemiei de Covid-19, document care își propune în esență o analiză a modului în care autoritățile din statele membre ale Consiliului Europei au gestionat această criză sanitară, precum și funcționarea instituțiilor democratice, inclusiv cu privire la rolul parlamentului în prezervarea regulilor democratice în această perioadă.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție pe marginea acestui subiect în care a atras atenția asupra situațiilor specifice din statele membre ale Consiliului Europei, inclusiv cu privire la o serie de evoluții îngrijorătoare din punct de vedere democratic înregistrate în România și generate de conduita nedemocratică și tentația abuzului de putere din partea Guvernului. A subliniat totodată rolul important care revine Parlamentului de a temporiza aceste puseuri de abuz de putere din partea Executivului și de restrângere exagerată a liberului exercițiu al drepturilor și libertăților fundamentale.

Titus Colățean și-a exprimat în același timp dezaprobarea față de lipsa de informare a Parlamentului cu privire la măsurile luate de Guvern și modul netransparent de comunicare de către autoritățile responsabile a situației reale a persoanelor testate pentru noul coronavirus. A relevat, totodată, atacurile politice inacceptabile ale primului ministru și ale partidului de guvernământ la adresa unor instituții independente fundamentale ale oricărei democrații, cu referire specială la atacurile politice îndreptate împotriva Curții Constituționale, respectiv Avocatului Poporului. În acest sens, s-a referit la procedura abuzivă declanșată de partidul de guvernământ pentru destituirea în Parlament a Avocatului Poporului. În context, a menționat că atacurile politice se explică prin exercitarea independentă a atribuțiilor legale de control constituțional de către Curtea Constituțională, care a declarat neconstituționale mai multe măsuri adoptate de Guvern în perioada pandemiei.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.