Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

ZVD Attorneys obține în instanță o soluție cu valoare de precedent în domeniul contractelor de franciză


3 mai 2022 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

ZVD Attorneys anulează în instanță pentru clientul său un contract de franciză încheiat cu un cunoscut hub dedicat promovării berii artizanale produsă de maeștri berari.

Contractul de franciză a avut ca obiect transmiterea dreptului de folosință asupra know-how-ului în scopul desfășurării activității francizate după modelul de business al acestuia.

Instanța a hotărât că francizorul a utilizat mijloace frauduloase, ilegale, care a determinat francizatul (client al ZVD) să creadă că francizorul este titularul unei francize cunoscute, că are capacitatea de a transmite know-how-ul aferent și că este în drept să folosească marca, în condițiile în care se află în conflict cu proprietarul real al acesteia. În plus, francizorul nu a operat eficient o unitate pilot de cel puțin un an anterior încheierii contractului, nu a asigurat o pregătire inițială, asistență comercială și/sau tehnică permanentă francizatului și nici nu a transmis know-how-ul necesar operării unei astfel de afaceri, neîndeplinind astfel condițiile legale esențiale pentru a avea calitatea de francizor.

Decizia de anulare este unică în România, instanța anulând contractele în temeiul unui viciu de consimțământ (fără a contesta rezilierea contractului care implică o culpă contractuală), având în vedere că francizatul s-a aflat într-o eroare provocată de manopere frauduloase ale celeilalte părți, aceasta din urmă omițând în mod fraudulos să îl informeze pe francizat asupra unor împrejurări pe care se cuvenea să i le comunice.

Echipa ZVD implicată în dosar a fost coordonată de Irina Vasile, Partner, avocat cu peste 10 ani de experiență în domeniu, împreună cu echipa de litigii coordonată de Alexandru Dragomir, avocat senior, pe aspecte de drept ce includ arii precum dreptul francizei și proprietate intelectuală.

ZVD (Zorin, Vasile, Dăscălescu Attorneys) este una dintre cele mai inovatoare societăți de avocatură de pe piața locală, cu o echipa tânără, dar experimentată. Avocații fondatori au peste 10 ani de experiență în avocatură de business, anterior făcând parte din societăți de avocatură aflate în top 5 pe piața din România. Avocații ZVD se remarcă prin abordări diferite în mandate și dosare din sfera business-urilor de franciză, fiind alături de start-up-uri cu potențial de expansiune, precum și de antreprenori apreciați pe piața locală – care deja operează cu succes rețele de franciză.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică