Dreptul securităţii sociale

Acordarea voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat – 2020
01.07.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 566 din 30 iunie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 4635/2020 privind stabilirea modalității de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, Ministerul Educației și Cercetării și alte instituții publice din subordinea acestuia, pentru anul 2020.

Ordinul stabilește beneficiarii voucherelor de vacanță (art. 1-2). Cei care nu doresc să primească vouchere de vacanță trebuie să depună o solicitare scrisă în acest sens la unitatea/instituția angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitor.

Cuantumul indemnizației de vacanță pentru anul 2020 este de 1.450 lei și se acordă o singură dată, sub formă de vouchere, pe suport electronic.

Voucherele de vacanță pe suport electroni se pot folosi pe baza actului de identitate numai pentru achiziționarea de servicii turistice de la unitățile afiliate. Valabilitatea acestora este de un an de la data alimentării suportului electronic (fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic).

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului.

În cazul neutilizării voucherele de vacanță, unitatea emitentă restituie valorile nominale către angajator, iar aceasta va fi virată la bugetul de stat.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti