Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

Wolf Theiss câștigă premiul „2021 Romanian Deal of the Year” pentru consultanța juridică acordată în cadrul achiziției de către Glovo a 6 companii deţinute de Delivery Hero în CEE

14 aprilie 2022 | JURIDICE.ro

Firma de avocatură Wolf Theiss a câștigat șase premii la Gala premiilor „CEE Deals of the Year” 2021, organizată de CEE Legal Matters la Londra, pe 5 aprilie 2022, primind titlul „2021 Deal of the Year” pentru șase tranzacții distincte în șase țări, respectiv în Albania, Austria, Bulgaria, România, Serbia şi Slovenia.

2021 a fost un an excepțional pentru echipele de M&A din cadrul Wolf Theiss. În România, premiul „2021 Deal of the Year” recunoaște activitatea remarcabilă a avocaților Wolf Theiss în cadrul unei tranzacții de referință prin care Glovo a achiziționat operațiunile Delivery Hero în CEE. În Albania, Wolf Theiss a primit acest premiu pentru asistarea 4iG Nyrt la achiziționarea unei participații majoritare în ALBtelecom; în Bulgaria, pentru asistarea Raiffeisen Bank International AG (RBI) cu privire la vânzarea Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD pentru suma de 1,015 miliarde EUR către KBC Bank NV; în Serbia, în legătură cu procesul de privatizare a HIP Petrohemija, către un investitor strategic care investeşte 150 de milioane EUR în recapitalizarea Petrohemija; şi în Slovenia, pentru asistarea afiliaților Apollo Global Management, Inc. (80%) și BERD (20%) în vânzarea indirectă a 100% din Nova KBM d.d., a doua cea mai mare bancă din Slovenia, către banca maghiară OTP, ceea ce reprezintă cea mai importantă tranzacție din sectorul bancar sloven de până în prezent. 

Wolf Theiss a asistat Glovoapp23, S.L. („Glovo”), unul dintre cei mai importanți jucători din lume în domeniul livrărilor multicategoriale, în achiziția multijurisdicțională de 170 milioane EUR a operațiunilor Delivery Hero, un alt jucător important în sectorul platformelor de livrare de produse alimentare în în România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina. Glovo a achiziționat brandul Foodpanda în România și Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Pauza în Croația. Echipa Wolf Theiss din România sub îndrumarea Ilenei Glodeanu, a acționat în calitate de coordonator al consultanței multijurisdicționale în toate cele 6 jurisdicții din Europa Centrală și de Est, care au vizat toate etapele tranzacției. Pentru mai multe informaţii, click aici.

În România, sub coordonarea Ilenei Glodeanu (Partner, Corporate M&A), echipa Wolf Theiss care a lucrat la tranzacție a fost formată din: Luciana Tache (Senior Associate, Corporate M&A), Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate M&A), George Ghitu (Senior Associate, Corporate M&A), Nina Lazăr (Associate, IP&IT), Andreea Stan (Senior Associate, Employment), Costin Şalaru (Associate, Employment), Cornelia Postelnicu (Senior Associate, Corporate M&A), Iulia Cumpăratu (Associate, Corporate M&A), Flaviu Nanu (Counsel, Real Estate), Sorin Dumitru (Senior Associate, Dispute Resolution & IP), Anca Jurcovan (Partner, Competition), Maria Ionescu (Associate, Competition).

Succesul Wolf Theiss în cadrul premiilor „Deal of the Year” 2021 în România şi în alte cinci ţări ne face foarte mândri, deoarece confirmă încă o dată strategia noastră pe termen lung de a construi o practică transfrontalieră M&A în Europa Centrală și de Sud-Est „, a declarat Ileana Glodeanu, Partener Wolf Theiss și coordonator al echipei Corporate / M&A din România.

Semnificația tranzacției prin care Glovo a achiziționat operațiunile Delivery Hero în 6 țări din Europa Centrală și de Est a fost, în cele din urmă, imposibil de ignorat de către juriul cu două niveluri de votanți, în ciuda faptului că anul acesta a fost cea mai competitivă listă de proiecte de până acum. Felicitările noastre se îndreaptă către Wolf Theiss pentru rolul esențial pe care l-au jucat în realizarea acestei tranzacții și așteptăm cu nerăbdare să raportăm și, poate, să sărbătorim premii similare pentru viitoarele lor tranzacții„, a comentat Radu Cotarcea, Redactor-Şef la CEE Legal Matters.

Premiile „CEE Deal of the Year” sunt acordate începând din 2017 de către publicaţia CEE Legal Matters – cea mai importantă sursă de știri și informații despre avocați și industria juridică din Europa Centrală și de Est – pentru a recunoaşte proiectele de M&A, finanțările, IPO-urile și alte tranzacții care stau la baza creșterii economice în întreaga regiune, precum și avocații și firmele de avocatură care le fac posibile. Firmele de avocatură sunt nominalizate pe baza tranzacțiilor depuse, iar un juriu cu două niveluri de votanți, avocați proeminenți din întreaga regiune, evaluează tranzacțiile depuse pe baza complexității, dimensiunii și importanței pe piață. Click aici pentru lista completă a câștigătorilor din acest an.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership