Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3 SUV
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q8
Citeşte mai mult în legătură cu Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, Life, SELECTED, VIDEO

Cunoscutul avocat Florentin Țuca lansează seria de podcast-uri „Pe Drept Cuvânt”

12 iunie 2023 | JURIDICE.ro

Avocatul Florentin Țuca moderează seria de podcast-uri intitulată „Pe Drept Cuvânt”, o suită de dialoguri cu personalități din diverse domenii. Primul episod, un prolog – „Cuvânt înainte” al întregului proiect, a fost lansat azi, 12 iunie.

Podcast-urile „Pe Drept Cuvânt” sunt transmise pe canalul YouTube omonim, scopul declarat al acestui demers fiind de a sublinia importanța dialogului, importanța silogismului, a argumentației, a gândirii critice, a abordărilor nuanțate și a schimbului real de idei în detrimentul unor monologuri paralele.

Printre invitații care au răspuns provocării la dialog lansată de Florentin Țuca se numără, între alții, Gabriel Zbârcea (Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații) și Robert Roșu (Partener al Țuca Zbârcea & Asociații), alături de alte nume reprezentative din mediul social, politic, cultural, sportiv.

„Nu-mi doresc ca aceste taifasuri să fie calificate drept reclamă mascată pentru organizația din care fac parte. Dialogurile vor fi organizate, pregătite, derulate, exclusiv în nume personal Iar opiniile, ori părerile pe care le voi exprima în aceste dialoguri nu se vor expresia sau ecoul unor poziții colective”, a punctat Florentin Țuca.

El a adăugat că unul din publicurile țintă este reprezentat de noua generație: „Mă interesează ca, împreună cu partenerii de dialog, să captez atenția tinerilor pentru că, în calitate de părinte și fost pedagog, găsesc că ar trebui să acordăm atenție tinerii generații și să vedem cât de apropiați suntem de această generație, cum le înțelegem nevoile, cum ne apropiem de ei, cum îi ferim de pericole și false modele, cum gestionăm conflictele cu generația părinților și a bunicilor”.

De asemenea, podcast-urile „Pe Drept Cuvânt” vor aduce în prim-plan și „virtuțile creștine precum iubirea, bunătatea, generozitatea, smerenia; virtuțile civice, precum curajul, spiritul civic, combativitatea; virtuțile estetice, care sunt tot mai atacate în ultima vreme, precum armonia și frumosul. În speranța că voi avea suficient timp, îmi propun să atac și alte subiecte: să vorbim câte în lună și în stele despre starea economiei și starea sănătății, despre starea culturii și starea sportului.”

Potrivit lui Florentin Țuca, „deși sunt un pasionat al dezbaterilor despre crizele geopolitice contemporane, nu urmăresc cu predilecție să atac aceste subiecte cu invitații mei, deși nu exclud că, în anumite contexte și cu anumiți invitați, ele, subiectele fierbinți ale contemporaneității – mai ales că trăim vremuri complicate și marcate de tensiuni militare, politice, diplomatice – nu exclud ca aceste subiecte să apară și în platoul nostru. Ceea ce pot promite, însă, este atenția pentru abordarea nuanțată, evitarea șabloanelor și abordărilor lozincarde și grija pentru nuanțe”.

JURIDICE by Night

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Podcasturile „Pe Drept Cuvânt” pot fi urmărite pe canalul YouTube – https://www.youtube.com/@pedreptcuvant și în principalele medii de streaming online, fiind totodată publicate și pe blogul www.florentintuca.ro.

Florentin Țuca este jurist, avocat fondator (Managing Partner) al societății de avocați Țuca Zbârcea & Asociații, având o experiență profesională de 30 ani. A urmat cursurile Liceului Pedagogic din Suceava şi, în 1993, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti ca șef de promoție. Şi-a susţinut în 2007 doctoratul în drept cu o teză despre parteneriatul public-privat. A fost timp de trei ani asistent universitar la Facultatea de Drept. În calitate de consultant/expert, a fost implicat în procese de elaborare a unor proiecte legislative în diverse domenii (privatizări, concesiuni, sectorul bancar etc.) și deţine o bogată activitate de reprezentare în proceduri de arbitraj intern şi internaţional, cu deosebire speţe rezultând din încălcarea diverselor tratate bilaterale privind protecţia reciprocă a investiţiilor.

Publică în mod frecvent articole de interes pentru societatea civilă, atât pe blogul personal www.florentintuca.ro, cât și în diverse reviste și publicații, inclusiv online. Este autor al volumelor de eseuri „Gâlceava cu juristul din mine” (Ed. Humanitas, 2014) și „Adevărul în căutare de minister” (Ed. Universul Juridic, 2021). A participat în calitate de lector la numeroase conferințe și forumuri interne și internaționale pe teme actuale din domeniul juridic, organizate de instituţii private sau de către instituții din mediul academic. În anul 2012, a fost desemnat „European Managing Partner of the Year” de publicaţia londoneză The Lawyer.

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories