Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Baroul București. Precizări ref. examenul de admitere în profesie / Sesiunea septembrie 2020. UPDATE: Cererile de înscriere se transmit în format electronic
24.07.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 23 iulie 2020, Baroul București a informat că cererile de înscriere la examen, precum și înscrisurile însoțitoare se transmit de către candidați baroului în format electronic, prin internet la adresa https://www.ifep.ro/CandidateFolder.aspx.

După data examenului, candidații declarați admiși vor depune la barou, la data cererii de înscriere pe tabloul avocaților, originalele înscrisurilor transmise, ocazie cu care baroul va efectua confruntarea dintre acestea și cele transmise de candidați în format electronic.

:: Decizia 135/12.06.2020
:: Hotărârea nr. 78/17-18.07.2020

***

Marți, 7 iulie 2020, Baroul București a publicat următoarea informare cu privire la examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2020, potrivit unui comunicat:

Data desfășurării examenului este 20.09.2020 pentru toți candidații.

Examenul se va desfășura la București, prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

IMPORTANT!! Examenul se susține în cadrul I.N.P.P.A. și se desfășoară în mod unitar, la București.

(Notă: 1. În cazul în care, în virtutea unor dispoziții normative impuse de protecția sănătății populației, organizarea în sistem fizic a examenului nu va fi posibilă, examenul nu se va mai desfășura, urmând a fi reprogramat pentru o dată ulterioară. 2. În cazul în care, în virtutea dispozițiilor menționate la pct. 1, deplasarea la București, în vederea susținerii examenului, a unor candidați provenind din anumite județe nu va fi permisă, se vor depune eforturi în vederea organizării, în județele respective, la aceeași dată, cu respectarea prevederilor Art. 1 alin. (1), a examenului pentru candidații domiciliați în acele județe. În cazul în care organizarea examenului, în aceste condiții, nu va fi posibilă, se aplică prevederile pct. 1.) Tematica de examen este cea stabilită prin Decizia Comisiei Permanente nr. 135 din 12.06.2020, publicată pe site-ul U.N.B.R.

(Notă: Întrebările din chestionarul de examen vor avea unul sau două răspunsuri corecte).

Cererile de înscriere a candidaților la examen se depun în intervalul 27 iulie 2020 (ora 8:00) – 21 august 2020 (ora 16:00) la secretariatul baroului la care candidatul urmează să-și desfășoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis. Cererile vor fi însoțite de actele prevăzute în Regulamentul de examen. În perioada 21 august 2020 – 28 august 2020 barourile vor verifica dosarele de înscriere la examen iar rezultatul verificărilor se afișează conform prevederilor Regulamentului de examen.

Taxa de examen este de 1200 lei și se va achita în contul I.N.P.P.A. din București nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. Sucursala Unirea București cu mențiunea „Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, septembrie 2020”, respectiv „Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2020”.

Candidații se pot înscrie în intervalul 27 iulie 2020 (ora 8:00) – 21 august 2020 (ora 16:00) la sediul Baroului București din Str. Dr. Dumitru Raureanu nr. 3, Sector 5, etajul VI, Sala de Festivități „Flavius Teodosiu”.

Programul de înscriere este următorul:

Luni-vineri între orele 9:00-15:00, cu excepția zilei de 27 iulie 2020, cand înscrierile încep la ora 8:00, respectiv 21 august 2020, când înscrierile se încheie la ora 16:00.

Relații suplimentare la telefon nr. 021/315.45.38 , email: secretariat@baroul-bucuresti.ro.

ACTE NECESARE ÎNSCRIERE EXAMEN DE ADMITERE ÎN PROFESIA DE AVOCAT, sesiunea septembrie 2020

I. Pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar, la cererea de înscriere se anexează următoarele acte:
• certificatul de naştere, în copie certificată pentru conformitate;
• actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate;
• diploma de licenţă în copie legalizată. În cazul în care diploma de licenţă s-a obţinut după anul 1995, se va depune şi copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;
• dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original;
• certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;
• certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând şi o evaluare psihiatrică*;
• certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calităţii de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie (nu este necesar celor care nu au promovat sesiunile anterioare).

II. Pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv,la cererea de înscriere se anexează următoarele acte:
• certificatul de naştere, în copie certificată pentru conformitate;
• actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate;
• diploma de licenţă în copie legalizată. În cazul în care diploma de licenţă s-a obţinut după anul 1995, se va depune şi copia legalizată a foii matricole eliberată de facultatea absolvită;
• dovada de plată a taxei de înscriere la examen, în original;
• certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii cererii;
• certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând şi o evaluare psihiatrică*;
• dovada promovării, în conditiile Regulamentului de examen, a examenului de definitivare în funcția juridică îndeplinită anterior;
• certificat eliberat de baroul competent în care solicitantul a mai fost înscris în profesie, care să ateste cauzele încetării calităţii de avocat ori, dacă este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire în profesie (nu este necesar celor care nu au promovat sesiunile anterioare).

* Nota: Baroul București nu a optat pentru desemnarea unor unități medicale. Certificatul privind starea de sănătate a candidatului, poate fi emis de către orice medic generalist. Evaluarea psihiatrică poate fi emisă de orice medic specialist psihiatru. Ambele evaluări medicale pot fi cuprinse într-un singur act (certificat sau adeverință), cu condiția existenței celor două parafe/stampile ale medicilor specialiști.

IMPORTANT

În conformitate cu dispozițiile art. 2 din Regulamentul – Cadru de examen, toți candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 12 din Legea nr. 51/1995.

La examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice se pot înscrie persoanele care îndeplinesc, suplimentar, condiţiile prevăzute la art. 20 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 51/1995. Dovedirea vechimii în funcția juridică îndeplinită anterior se face prin anexarea la dosarul de examen a înscrisurilor specifice, în copie certificată pentru conformitate (carte de muncă/ adeverință angajator, etc.)

ACTELE SE DEPUN ÎN DOUĂ EXEMPLARE, RESPECTIV UN SET CU ACTE ORIGINALE/LEGALIZATE ȘI UN SET CU COPII CERTIFICATE, FIECARE SET CONSTITUIND UN DOSAR DISTINCT.

ACTELE SE DEPUN ÎN DOSAR PLIC SAU DOSAR CU ȘINĂ.

În scopul derulării cu celeritate a procedurii de înscriere la examen, se recomandă candidașilor să se asigure că prezintă dosare complete, conform Regulamentului de examen, atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi al formei, respectând cerinţele privind natura documentelor depuse (acte originale, copii legalizate, copii simple, certificate conform cu originalul, după caz).

Baroul București urează succes tuturor candidaților la examenul de primire în profesia de avocat!

:: Regulamentul

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.