Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Respingere cerere de completare a probatoriului
03.08.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că instanța poate respinge motivat o cerere de completare a probatoriului cu înscrisuri, formulată de o parte, dacă nu a fost indicată teza probatorie urmărită a fi dovedită prin administrarea probei cu înscrisuri şi apreciind că înscrisurile existente la dosar sunt suficiente pentru soluţionarea cauzei. În speță, instanța supremă a achiesat la opinia exprimată de judecătorul fondului, reţinând că proba cu înscrisuri solicitată de pârât nu este pertinentă şi concludentă pentru soluţionarea litigiului, întrucât, în raport de înscrisurile depuse la dosar de către reclamant, se apreciază că nu sunt concludente şi pertinente dezlegării procesului dosarul penal, în integralitate, înregistrat pe rolul Tribunalului Militar Iaşi şi celelalte înscrisuri solicitate de către pârât, și nu s-a dovedit încălcarea de către instanţa de fond a dreptului la apărare al pârâtului, a principiilor nemijlocirii şi rolului judecătorului în aflarea adevărului, pe parcursul judecării procesului fiind respectate dispoziţiile legale care guvernează desfăşurarea procesului civil, respectiv, cele referitoare la condiţiile stabilite şi impuse de lege cu privire la activitatea de judecată şi la raporturile dintre părţi şi instanţă. (Decizia nr. 843 din 12 februarie 2020, pronunțată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti