

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că instanța poate respinge motivat o cerere de completare a probatoriului cu înscrisuri, formulată de o parte, dacă nu a fost indicată teza probatorie urmărită a fi dovedită prin administrarea probei cu înscrisuri şi apreciind că înscrisurile existente la dosar sunt suficiente pentru soluţionarea cauzei. În speță, instanța supremă a achiesat la opinia exprimată de judecătorul fondului, reţinând că proba cu înscrisuri solicitată de pârât nu este pertinentă şi concludentă pentru soluţionarea litigiului, întrucât, în raport de înscrisurile depuse la dosar de către reclamant, se apreciază că nu sunt concludente şi pertinente dezlegării procesului dosarul penal, în integralitate, înregistrat pe rolul Tribunalului Militar Iaşi şi celelalte înscrisuri solicitate de către pârât, și nu s-a dovedit încălcarea de către instanţa de fond a dreptului la apărare al pârâtului, a principiilor nemijlocirii şi rolului judecătorului în aflarea adevărului, pe parcursul judecării procesului fiind respectate dispoziţiile legale care guvernează desfăşurarea procesului civil, respectiv, cele referitoare la condiţiile stabilite şi impuse de lege cu privire la activitatea de judecată şi la raporturile dintre părţi şi instanţă. (Decizia nr. 843 din 12 februarie 2020, pronunțată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)
Aflaţi mai mult despre completarea probatoriului, Inalta Curte de Casatie si Justitie, înscrisuri, proces civilJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.