Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Lansarea proiectului european pentru transpunerea Directivei ref. restructurarea preventivă şi insolvenţa
09.07.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene, Insolvență
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 9 iulie 2020, Ministerul Justiţiei a informat că în data de 7 iulie 2020, a avut loc, în sistem de video-conferință, întâlnirea de deschidere a proiectului Instrumente de avertizare timpurie și cadre de restructurare preventive, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale (PSRS) şi implementat în cooperare cu Comisia Europeană, potrivit unui comunicat.

Scopul proiectului este de a sprijini Ministerul Justiției în transpunerea Directivei 2019/1023 a Parlamentului european și a Consiliului din 20 iunie 2019 privind restructurarea preventivă şi insolvenţa.

Actul normativ european și, implicit, măsurile legislative și administrative de transpunere vor contribui la crearea unui sistem de restructurare pre-insolvență mai eficient, mai accesibil și mai prietenos, care să permită debitorilor să își detecteze dificultățile financiare mai devreme și să ia din timp măsuri corespunzătoare, beneficiind, în acest scop, de asistență de specialitate.

Noua legislație își propune să contribuie la schimbarea mentalității și culturii de afaceri atât a întreprinzătorilor, dar și a celor chemați să finanțeze sau să sprijine, în alt mod, revitalizarea unei afaceri aflate în dificultate. Totodată, aceste măsuri vor conduce la creșterea șanselor de continuare a activității întreprinderilor viabile, la preîntâmpinarea pierderii locurilor de muncă și a reducerii de valoare a activelor, ce ar putea fi suferită într-o procedură de insolvență.

Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției: „Prin acest program, urmărim să elaborăm o lege mai simplă, profitând de faptul că Directiva Restructurare e flexibilă și lasă la dispoziția statelor o marjă apreciabilă în structurarea unei legi pentru prevenția insolvenței, protecția afacerilor și restructurarea lor. Eu mă pronunț pentru proceduri simple, ușor de aplicat, fără costuri mari de servicii juridice. Acum, să vedem ce ne vor livra specialiștii implicați în proiect. E vorba de practicieni și teoreticieni cu multă aură și reputație profesională. Să îi vedem la treabă! MJ va fi foarte exigent cu privire la calitatea rezultatului și respectarea termenelor proiectului. Le urez succes!”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti