« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Lansarea proiectului european pentru transpunerea Directivei ref. restructurarea preventivă şi insolvenţa
09.07.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 9 iulie 2020, Ministerul Justiţiei a informat că în data de 7 iulie 2020, a avut loc, în sistem de video-conferință, întâlnirea de deschidere a proiectului Instrumente de avertizare timpurie și cadre de restructurare preventive, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale (PSRS) şi implementat în cooperare cu Comisia Europeană, potrivit unui comunicat.

Scopul proiectului este de a sprijini Ministerul Justiției în transpunerea Directivei 2019/1023 a Parlamentului european și a Consiliului din 20 iunie 2019 privind restructurarea preventivă şi insolvenţa.

Actul normativ european și, implicit, măsurile legislative și administrative de transpunere vor contribui la crearea unui sistem de restructurare pre-insolvență mai eficient, mai accesibil și mai prietenos, care să permită debitorilor să își detecteze dificultățile financiare mai devreme și să ia din timp măsuri corespunzătoare, beneficiind, în acest scop, de asistență de specialitate.

Noua legislație își propune să contribuie la schimbarea mentalității și culturii de afaceri atât a întreprinzătorilor, dar și a celor chemați să finanțeze sau să sprijine, în alt mod, revitalizarea unei afaceri aflate în dificultate. Totodată, aceste măsuri vor conduce la creșterea șanselor de continuare a activității întreprinderilor viabile, la preîntâmpinarea pierderii locurilor de muncă și a reducerii de valoare a activelor, ce ar putea fi suferită într-o procedură de insolvență.

Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției: „Prin acest program, urmărim să elaborăm o lege mai simplă, profitând de faptul că Directiva Restructurare e flexibilă și lasă la dispoziția statelor o marjă apreciabilă în structurarea unei legi pentru prevenția insolvenței, protecția afacerilor și restructurarea lor. Eu mă pronunț pentru proceduri simple, ușor de aplicat, fără costuri mari de servicii juridice. Acum, să vedem ce ne vor livra specialiștii implicați în proiect. E vorba de practicieni și teoreticieni cu multă aură și reputație profesională. Să îi vedem la treabă! MJ va fi foarte exigent cu privire la calitatea rezultatului și respectarea termenelor proiectului. Le urez succes!”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.