Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Contencios contravențional, Cyberlaw, Data protection, Media & Publicitate, SELECTED

ANSPDCP. Amendă pentru postarea pe Facebook a unor imagini din sistemul de supraveghere video

15 iunie 2023 | JURIDICE.ro

Joi, 15 iunie 2023, Autoritatea Națională de Supraveghere a informat că a finalizat o investigație la operatorul Artima S.A. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b) și art. 32 alin. (2) și alin. (4) din Regulamentul (UE) 2016/679, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 39.712 lei (echivalentul a 8.000 de EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei notificări de încălcare a securității datelor cu caracter personal.

În cadrul investigației a rezultat că angajați ai operatorului au accesat sistemul de supraveghere video și au filmat cu telefonul mobil personal monitorul pe care se derulau înregistrările sistemului. Ulterior, unul dintre angajați a transmis imaginile unei terțe persoane (din afara operatorului), iar imaginile respective au fost postate de respectiva persoană pe Facebook.

Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că Artima S.A. nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului de prelucrare, generat, în special, în mod accidental sau ilegal, de distrugerea, pierderea, modificarea, divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal stocate sau prelucrate într-un alt mod.

Prin incidentul produs au fost dezvăluite imaginea unei persoane fizice, numărul de înmatriculare, culoarea și marca autovehicul, ceea ce a condus la pierderea confidențialității datelor cu caracter personal, cauzată de încălcarea procedurilor interne ale Artima S.A.

Operatorul avea obligația de a lua măsuri pentru a se asigura că orice persoană fizică care acţionează sub autoritatea operatorului şi care are acces la date cu caracter personal nu le prelucrează decât la cererea operatorului.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică