Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

FILIP & COMPANY a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 3,3 miliarde de dolari
15.07.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Casa de avocatură FILIP & COMPANY a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de obligațiuni în două tranșe care a atras de pe piețele internaționale 3,3 miliarde de dolari.

Prima tranșă, în valoare de 1,3 miliarde de dolari devine scadentă în 2031 și are o dobândă de 3%, în timp ce cea de-a doua tranșă, în valoare de 2 miliarde de dolari devine scadentă în 2051 și are o dobândă fixă de 4%.

Monica Stătescu, counsel FILIP & COMPANY: „România a reușit, în succesiune rapidă, să acceseze piețe internaționale de capital pentru emisiuni noi în euro și, acum, în dolari, în condiții foarte bune pentru această perioadă turbulentă și incertă pentru întreaga economie mondială. Din acest punct de vedere, se poate spune că emisiunea de obligațiuni confirmă încrederea de care se bucură economia României pe piețele externe, interesul investitorilor fiind ridicat. Ne bucurăm că am putut și noi ajuta.

Echipa FILIP & COMPANY care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost compusă în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).

FILIP & COMPANY are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocați include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional.

FILIP & COMPANY

FILIP & COMPANY este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii FILIP & COMPANY au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa FILIP & COMPANY găsiți pe www.filipandcompany.com.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti