

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, potrivit art. 489 alin. (1) C. proc. civ., nu este suficient ca recursul să fie depus şi motivat în termenul prevăzut de lege, ci este necesar să se formuleze critici care să se circumscrie motivelor de nelegalitate expres şi limitativ reglementate. În speță (recurs împotriva unei decizii de revizuire), instanța supremă a considerat că ”recurentul nici măcar nu a mai prezentat în memoriul de recurs, fie şi de o manieră ad literam, aspectele din cererea de revizuire, ci s-a limitat să redea capetele de cerere formulate în cadrul acţiunilor introductive de instanţă, respectiv deschidere succesiune după tatăl său, contestaţie la executare, daune rezultate din traume şi suferinţe, declanşare de boli incurabile datorită stressului creat de litigiile purtate”. (Decizia nr. 558 din 26 februarie 2020, pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)
Aflaţi mai mult despre C. proc. civ., Inalta Curte de Casatie si Justitie, recurs, revizuireJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.