Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Motivarea recursului
07.08.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, potrivit art. 489 alin. (1) C. proc. civ., nu este suficient ca recursul să fie depus şi motivat în termenul prevăzut de lege, ci este necesar să se formuleze critici care să se circumscrie motivelor de nelegalitate expres şi limitativ reglementate. În speță (recurs împotriva unei decizii de revizuire), instanța supremă a considerat că ”recurentul nici măcar nu a mai prezentat în memoriul de recurs, fie şi de o manieră ad literam, aspectele din cererea de revizuire, ci s-a limitat să redea capetele de cerere formulate în cadrul acţiunilor introductive de instanţă, respectiv deschidere succesiune după tatăl său, contestaţie la executare, daune rezultate din traume şi suferinţe, declanşare de boli incurabile datorită stressului creat de litigiile purtate”. (Decizia nr. 558 din 26 februarie 2020, pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti