« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
 1 comentariu

INPPA. Examenul de absolvire / sesiunea noiembrie 2020. UPDATE: Regulamentul. UPDATE: Data și locația: UPDATE: Precizări ref. cu ce legislație au voie candidații. UPDATE: Subiecte. Barem de corectare. Model contestații. UPDATE: Soluţionare contestaţii. UPDATE: Barem final. UPDATE: Rezultate. UPDATE: Validare examen. UPDATE: Ridicare decizii pentru dobândirea titlului de avocat definitiv
30.12.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 29 decembrie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România a informat avocații care au împlinit 2 ani de stagiu până la data de 18 decembrie 2020, data validării examenului de absolvire a I.N.P.P.A, sesiunea noiembrie 2020, că deciziile pentru dobândirea titlului de avocat definitiv pot fi ridicate de la camera 502, et. 5, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00.

:: Anunțul

***

Marți, 22 decembrie 2020, Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 182 din 18 decembrie 2020 prin care se validează rezultatele examenului de absolvire a Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

:: Decizia

***

Luni, 23 noiembrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a publicat rezultatele examenului de absolvire a INPPA, sesiunea noiembrie 2020.

Contestaţiile privind operaţiunile de corectare pot fi depuse până cel mai târziu la data de 24 noiembrie 2020, ora 13:30. Contestaţiile vor viza doar operaţiunile de numărare a punctajului, fără a se indica aspecte legate de baremul de notare.

Toate contestaţiile (inclusiv pentru candidaţii care au susţinut examenul în centrele teritoriale ale INPPA) se vor putea depune numai prin e-mail: contestatie@inppa.ro

:: Model contestație DOCX / PDF

***

Luni, 23 noiembrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a publicat procesul verbal privind soluționarea contestațiilor la baremul de evaluare și notare, formulate în baza art. 10 alin. (4) al Regulamentului examenului de absolvire a I.N.P.P.A. – sesiunea noiembrie 2020.

***

Joi, 19 noiembrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a republicat baremele de corectare la proba scrisă astfel cum au fost modificate în urma soluţionării contestaţiilor la barem.

:: Grila nr. 1
:: Grila nr. 2
:: Grila nr. 3
:: Grila nr. 4

***

Joi, 19 noiembrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a publicat procesul verbal privind soluţionarea contestaţiilor la baremul de evaluare şi notare, formulate de candidaţii care s-au prezentat la proba de examen din data de 15 noiembrie 2020.

***

Duminică, 15 noiembrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a informat că până cel târziu luni, 16 noiembrie 2020, ora 15.00, se pot formula contestațiile la baremul de evaluare și corectare al probei scrise.

Toate contestațiile (inclusiv pentru candidații care au susținut examenul în centrele teritoriale ale INPPA) se vor transmite prin email la adresa contestatie@inppa.ro, în perioada: 15.11.2020, ora 15.00 – 16.11.2020, ora 15.00.

:: Model contestație (DOCX și PDF)

***

Duminică, 15 noiembrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității subiectele și baremele la proba scrisă din ziua de duminică, 15 noiembrie 2020.

Subiecte: <Grila 1> <Grila 2> <Grila 3> <Grila 4>

Bareme: <Grila 1> <Grila 2> <Grila 3> <Grila 4>

***

Marți, 27 octombrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității Decizia nr. 42 din 26.10.2020 privind organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a I.N.P.P.A.:

Față de semnalele primite din partea candidaților la examenul de absolvire a I.N.P.P.A. din data de 15 noiembrie a.c.,

Față de faptul că pe piața de carte marea majoritate a culegerilor de legislație existente cuprind adnotări cuprinzând trimiteri la legislația conexă, acte normative modificatoare, RIL, HP, decizii ale C.C.R.

Se modifică alin. (2) al art. 2 al Deciziei nr. 41/26.10.2020, după cum urmează: 

„(2) Nu este admisă legislația comentată, indiferent dacă comentariile sunt tipărite sau olografe. La disciplina „Organizarea și exercitarea profesiei de avocat” este permisă legislația cuprinzând precizări privind  deciziile interpretative date de Consiliul U.N.B.R.”.

Prevederea înlocuită: Nu este admisă legislația comentată și/sau adnotată, indiferent dacă comentariile și/sau adnotările sunt tipărite sau olografe. Sunt considerate adnotări inclusiv trimiterile la și corelațiile cu acte sau texte normative.

Celelalte prevederi ale Deciziei nr. 41/26.10.2020 rămân neschimbate.

***

Luni, 26 octombrie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității Decizia nr. 41 din 26.10.2020 privind organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a I.N.P.P.A.

:: Decizia

***

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România, întrunit în şedinţa din 17-18 iulie 2020, a adoptat Regulamentul examenului de absolvire.

:: Regulamentul

***

Marți, 21 iulie 2020, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a dat publicității Hotărârea Consiliului de Conducere nr. 9/18.07.2020 privind Examenul de absolvire a cursurilor de pregătire profesională iniţială organizate în anul 2020 în cadrul sistemului I.N.P.P.A.

:: Hotărârea

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: SELECTED TOP LEGAL, UNBR+INPPA+Barouri, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “INPPA. Examenul de absolvire / sesiunea noiembrie 2020. UPDATE: Regulamentul. UPDATE: Data și locația: UPDATE: Precizări ref. cu ce legislație au voie candidații. UPDATE: Subiecte. Barem de corectare. Model contestații. UPDATE: Soluţionare contestaţii. UPDATE: Barem final. UPDATE: Rezultate. UPDATE: Validare examen. UPDATE: Ridicare decizii pentru dobândirea titlului de avocat definitiv”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD