« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Hotărâre a Colegiului de Conducere al unei curți de apel ref. înființare complete specializate. Competența funcțională
13.08.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că suspendarea unui act administrativ întrerupe temporar efectele juridice produse de acest act pe perioada suspendării, însă acel act administrativ, al cărui efect este suspendat temporar, se bucură în continuare de prezumţia de legalitate. În speță (reîncadrarea şi recalcularea indemnizaţiei de încadrare şi a celorlalte drepturi pentru judecători), în soluționarea conflictului negativ de competență, instanța supremă a plecat de la constatarea faptului că măsurile dispuse de Colegiul de Conducere al CA Pitești din 22 mai 2019 – privind înființarea de complete specializate în materia litigiilor de muncă, formate din toţi judecătorii secţiilor non-penale – au fost suspendate la 21 august 2019 de Tribunalul Argeş. Apelul a fost repartizat completului iniţial învestit anterior pronunţării sentinţei din 21 august 2019, constatându-se, în aceste condiţii, că suspendarea produce efecte numai pentru viitor, și că acest complet este competent de soluţioneze cauza. (Decizia nr. 168 din 23 ianuarie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: C. administrativ, Content, Jurisprudență, Jurisprudența ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD