Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de anulare a obligațiilor de plată accesorii
23.07.2020 | Alexandru CRISTEA

Secţiuni: Articole, Content, Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Cristea

Alexandru Cristea

În vederea asigurării unei bune implementări a Capitolului II din Ordonanța Guvernului nr. 69/2020 („OUG 69”), s-a publicat în Monitorul Oficial nr. 635/20.07.2020 procedura de anulare a obligațiilor de plată accesorii aprobată prin Ordinul 2100/2020, care se aplică obligațiilor bugetare administrate de organul fiscal central, inclusiv organele vamale.

Ordinul 2100/2020 prevede formatul și conținutul formularelor tip prin care (i) contribuabilii pot notifica autorităților fiscale intenția de a beneficia de anularea obligațiilor de plată accesorii potrivit OUG 69/2020 și prin care (ii) contribuabilii pot solicita anularea obligațiilor de plată accesorii, potrivit OUG 69/2020.

De asemenea, sunt reglementate aspecte procedurale privind retragerea notificării/cererii de anulare a accesoriilor, precum și situații particulare în care contribuabilii pot beneficia de anularea acesoriilor datorate, cum ar fi:
• anularea obligațiilor în cazul persoanelor care au în derulare o eșalonare la plată;
• situația în care contribuabilii renunță la efectele suspendării actului administrativ fiscal pentru a beneficia de anularea accesoriilor;
• anularea obligațiilor în cazul persoanelor pentru care s-a atras răspunderea.

Condițiile generale pentru accesarea facilității se mențin, și anume:
• plata obligațiilor bugetare principale restante la 31 martie 2020;
• achitarea integrală a obligațiilor curente (cele născute după 31 martie 2020);
• depunerea tuturor declarațiilor fiscale și a cererii de anulare a accesoriilor până la 15 decembrie 2020.

Alexandru Cristea
Tax Partner ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII TAX

:: English version

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti