Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Creepy cases, Drept penal, Jurisprudență Judecătorii, Next, SELECTED

Judecătoria Alba Iulia. Șofer agresiv

26 iunie 2023 | Andrei PINTILIE
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, în data de 02.12.2014, inculpatul a condus autoturismul având o îmbibație alcoolică de 2 g %o alcool pur în sânge. După ce a fost oprit în trafic de către polițiști, inculpatul a amenințat cu moartea și cu acte de violență patru polițiști aflați în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, și în momentele în care a încercat să plece de la fața locului și în care s-a opus imobilizării, necesară datorită comportamentului său agresiv, l-a lovit pe agentul principal de poliție. De asemenea, pe parcursul acestor evenimente, inculpatul a proferat și expresii și cuvinte jignitoare la adresa polițiștilor, a săvârșit acte de violență și a proferat amenințări la adresa acestora, tulburând ordinea și liniștea publică. Starea de fapt astfel cum a fost descrisă în acordul de recunoaștere a vinovăției, reiese din însăși atitudinea inculpatului de recunoaștere și regret a faptelor săvârșite pe parcursul urmăririi penale, acceptarea încadrării juridice dată faptelor, la solicitarea sa expresă asistat fiind de apărător ales fiind încheiat și acordul de recunoaștere a vinovăției ce face obiectul prezentei cauze.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de: conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, prev. și ped. de art. 336 alin. 1 C .P., de ultraj, prev. și ped. de art. 257 alin. 1 și 4 C .P. raportat la art. 193 alin. 1 C .Pr.P., de ultraj, prev. și ped. de art. 257 alin. 1 și 4 C .P. raportat la art. 206 alin. 1 C .P., de ultraj, prev. și ped. de art. 257 alin. 1 și 4 C .P. raportat la art. 206 alin. 1 C .P., de ultraj, prev. și ped. de art. 257 alin. 1 și 4 C .P. raportat la art. 206 alin. 1 C .P., de ultraj, prev. și ped. de art. 257 alin. 1 și 4 C .P. raportat la art. 206 alin. 1 C .P., și de tulburare a ordinii și liniștii publice, prev. și ped. de art. 371 C .P., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C .P.

Pedeapsa aplicată: În baza art. 39 alin. 1 lit. b) Cod penal, contopește pedepsele aplicate prin prezenta, în pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 8 luni și 15 zile închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an, 8 luni și 15 zile închisoare. În baza art. 66 Cod penal, art. 67 alin. 1 Cod penal cu referire la art. 65 alin. 1 teza a II-a Cod penal, nu va aplica inculpatului pedepse complementare și în consecință nu va aplica nici pedepse accesorii, pe lângă pedeapsa rezultantă astfel stabilită. În baza art. 91 C . pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 3 ani , conform dispozițiilor art. 92 C . pen.

Sentința penală nr. 143/2015, disponibilă aici.

Andrei Pintilie
Student – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică