

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că voinţele individuale ale asociaţilor, prin manifestarea lor în adunarea generală, devin o voinţă colectivă, care constituie voinţa societăţii, ca persoană juridică. În speță, instanța supremă nu a reținut argumentul recurenţilor-reclamanţi în sensul că nu le poate fi opozabilă hotărârea AGA (13 mai 2016), prin care s-a decis, cu majoritate, ca dividendele recunoscute şi cuvenite acţionarilor să fie plătite acestora eşalonat, conform graficului stabilit, pe motiv că au votat împotrivă, de vreme ce nu au atacat respectiva hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor în instanţă (conform art. 132 alin. 2. din Legea nr. 31/1990). (Decizia nr. 48 din 16 ianuarie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)
Aflaţi mai mult despre dividende, hotararea AGA, Inalta Curte de Casatie si JustitieJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.