Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial

ÎCCJ. Hotărâre AGA ref. distribuirea eșalonată a dividendelor. Vot contra
19.08.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept comercial, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că voinţele individuale ale asociaţilor, prin manifestarea lor în adunarea generală, devin o voinţă colectivă, care constituie voinţa societăţii, ca persoană juridică. În speță, instanța supremă nu a reținut argumentul recurenţilor-reclamanţi în sensul că nu le poate fi opozabilă hotărârea AGA (13 mai 2016), prin care s-a decis, cu majoritate, ca dividendele recunoscute şi cuvenite acţionarilor să fie plătite acestora eşalonat, conform graficului stabilit, pe motiv că au votat împotrivă, de vreme ce nu au atacat respectiva hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor în instanţă (conform art. 132 alin. 2. din Legea nr. 31/1990). (Decizia nr. 48 din 16 ianuarie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti