« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Decizia (UE) 2020/1075 a Consiliului privind încheierea Acordului privind siguranța aviației civile dintre Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Populare Chineze
28.07.2020 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 240/1 din 24 iulie 2020 a fost publicată Decizia (UE) 2020/1075 a Consiliului din 26 iunie 2020 privind încheierea Acordului privind siguranța aviației civile dintre Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Populare Chineze.

Comisia a negociat, în numele Uniunii, un acord privind siguranța aviației civile între Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Populare Chineze (denumit în continuare „acordul”), în conformitate cu Decizia Consiliului din 7 martie 2016 de autorizare a Comisiei să înceapă negocierile.

În conformitate cu Decizia (UE) 2018/1153 a Consiliului, acordul a fost semnat la 20 mai 2019, sub rezerva încheierii sale la o dată ulterioară.

Este necesar să se stabilească dispoziții procedurale pentru participarea Uniunii la organismele mixte stabilite prin acord, precum și pentru adoptarea de măsuri de salvgardare, de cereri de consultări și de măsuri pentru suspendarea obligațiilor de acceptare.

În conformitate cu articolul 11 alineatul (2) litera (c) și cu articolul 17 alineatul (6) din acord, comitetul mixt instituit în baza articolului 11 alineatul (1) din acord (denumit în continuare „comitetul mixt”) poate adopta modificări ale anexelor la acord.

Pentru a se facilita aprobarea modificărilor anexelor la acord care urmează să fie adoptate de comitetul mixt și pentru a se evita riscul de a nu avea o poziție a Uniunii privind modificările propuse, Comisia ar trebui să fie autorizată să aprobe astfel de modificări propuse, în numele Uniunii, sub rezerva îndeplinirii unor condiții materiale și procedurale specifice.

Pentru a se asigura că aprobarea de către Comisie a modificărilor propuse ale anexelor la acord care urmează să fie adoptate de comitetul mixt respectă condițiile stabilite în prezenta decizie, Comisia ar trebui să transmită Consiliului modificările propuse, spre consultare, cu suficient timp înaintea reuniunii comitetului mixt în cadrul căreia modificările respective urmează să fie adoptate. Conformitatea modificărilor transmise de Comisie Consiliului ar trebui să fie evaluată de Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre (Coreper).

Se aprobă, în numele Uniunii, Acordul privind siguranța aviației civile dintre Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Populare Chineze (denumit în continuare „acordul”).

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena Albu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.