Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Next SELECTED Top Legal Universitaria

Facultatea de Drept din Timișoara își premiază premianții. Ediția 2023

27 iunie 2023 | JURIDICE.ro

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara anunță, printr-un comunicat semnat de prof. univ. dr. Lucian Bercea, decan, că rezultatele obținute de studenți la concursurile naționale și internaționale organizate în anul universitar 2022/2023 vor fi marcate public printr-un eveniment organizat

duminică, 2 iulie 2023, începând cu ora 17

în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara.

Cu această ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la ediția 2023 a Hexagonului Facultăților de Drept, prestigios concurs național organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea ca invitat special a Universității de Stat din Moldova (Chișinău). Ediția din acest an a concursului a inclus 3 probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și 4 probe sportive (fotbal, streetball, tenis de masă și șah). Echipa Facultății de Drept din Timișoara s-a situat pe locul III în clasamentul general al competiției. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la 2 dintre cele 7 probe ale competiției: proba științifică de Drept constituțional și proba sportivă de șah. De asemenea, Facultatea de Drept din Timișoara a ocupat locul II la proba sportivă de fotbal și locul V la probele științifice de Drept civil și Drept penal și la probele sportive de streetball și tenis de masă. Echipa care a reprezentat Facultatea de Drept din Timișoara la ediția 2023 a Hexagonului Facultăților de Drept a fost alcătuită din: Drept constituțional – Daniel Jivi și Alexandra Popa, coordonați de doamna conf. univ. dr. Andreea Verteș-Olteanu; Drept civil – Bianca-Nicoleta Mănoiu și Roxana Pancan, coordonate de domnii asist. cercet. dr. Maximilian-Andrei Druță și drd. Sergiu Căileanu; Drept penal – Daniel-Cosmin Sporea și Bogdan-Horațiu Suciu, coordonați de domnișoarele asist. cercet. dr. Cristina Nicorici și drd. Ionela Bleahu; fotbal – Matteo-Luca Briciu, Robert Bufanu, Paul Burnaz, Alexandru Dumitru, Antonio Ionașcu, Mario Niculae, Slagen Sandu, Alexandru Trifa, Bogdan Țermure, coordonați de domnul conf. univ. dr. Gabriel Bîzoi; streetball – Ioana Gavrilescu, Maria Ierima, Roxana Janina Oprea, Cristina Timoftică, Mădălina-Elena Ursache; tenis de masă – Raul Salontai; șah – Paul Paraschiv. La pregătirea echipelor au contribuit, de asemenea, cadre didactice titulare ale disciplinelor de concurs și doctoranzi ai facultății.

Cu aceeași ocazie, vor fi premiați studenții care au participat la concursurile internaționale de procese simulate în drept internațional public și dreptul Uniunii Europene. Astfel, vor fi premiați studenții care au participat la runda internațională a Telders International Law Moot Court Competition, cel mai prestigios concurs studențesc din Europa pe teme de drept internațional public, organizat de Grotius Centre for International Legal Studies și Universitatea Leiden (Olanda). Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Horea Ardelean, Melisa Cheșpi, Dara Nestorovici și Anamaria Petcu (studenți în anul II), a ocupat locul I în clasamentul pledoariilor orale pentru respondent și locul V în clasamentul general pentru respondent. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna prodecan lect. univ. dr. Sorina Doroga, domnișoara drd. Alexandra Burdulea și domnișoara drd. Andra Cenan-Glăvan, foste participante la concursurile internaționale de pledoarii.

De asemenea, vor fi premiați studenții participanți la etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, organizat de Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu susținerea altor instituții ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance. Echipa Facultății de Drept din Timișoara, formată din Bianca Iaici, Anisia Mateia, Rareș Azamfirei și Marin Ugnenco (studenți în anul III), a ocupat locul V în clasamentul general al competiției. Totodată, domnișoara Anisia Mateia a obținut un premiu individual de pledoarie. Pregătirea echipei a fost coordonată de doamna prof. univ. dr. Raluca Bercea, doamna prodecan lect. univ. dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Bianca Șerb, fostă participantă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs.

Totodată, la eveniment vor lua parte studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara care au participat în acest an la alte concursuri naționale de profil.
Premiile sunt oferite studenților de Universitatea de Vest din Timișoara și de partenerii instituționali ai facultății.

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la concursurile studențești naționale și internaționale, se mai arată în comunicat.

Facultatea de Drept din Timișoara le mulțumește studenților săi și profesorilor care au coordonat pregătirea acestora, pentru contribuția la promovarea imaginii școlii de drept din Timișoara, precum și partenerilor instituționali care susțin performanțele tinerilor juriști din Timișoara.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership