Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Judiciare
29.07.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 669 din 28 iulie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 81/2020 pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Judiciare, aprobat prin Ordinul inspectorului-șef al Inspecției Judiciare nr. 134/2018.

Modificarea are în vedere atribuțiile inspectorului-șef adjunct, fiind înlăturată mențiunea că inspectorul-șef adjunct este înlocuitorul de drept al inspectorului-șef, astfel:
Art. 6 (1) Inspectorul-șef adjunct îndeplinește următoarele atribuții:
a) avizează sau confirmă actele și rezoluțiile întocmite de inspectorii de la Direcția de inspecție pentru procurori, cu excepția celor avizate sau confirmate de inspectorul-șef; la solicitarea inspectorului-șef, avizarea sau confirmarea poate viza de asemenea acte și rezoluții întocmite de inspectorii de la Direcția de inspecție pentru judecători;
b) asigură continuitatea funcției de inspector-șef în caz de absență sau imposibilitate temporară de exercitare a acesteia de către titular; în aceste cazuri, inspectorul-șef adjunct exercită, pe lângă atribuțiile proprii, și atribuțiile inspectorului-șef, stabilite de lege sau regulamente, cu excepția celor delegate, prin ordin, de inspectorul-șef; pe durata asigurării continuității, atribuțiile inspectorului-șef nu pot fi delegate, iar cele ale inspectorului-șef adjunct pot fi delegate în parte.

Față de regelementarea anterioară unde se prevedea că inspectorul-șef adjunct îndeplinește atribuțiile legale privind protecția informațiilor clasificate gestionate de Inspecția Judiciară, cea actuală stabilește că inspectorul-șef adjunct este șeful structurii de securitate a Inspecției Judiciare și îndeplinește orice alte atribuții stabilite prin lege, regulamente sau ordine ale inspectorului-șef.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti