Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Motivarea hotărârii prin însușirea opiniei expertului judiciar
21.08.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că motivarea unei hotărâri judecătorești trebuie să fie coerentă, clară şi lipsită de ambiguităţi şi de contradicţii. În speță, instanța supremă a considerat că la pronunţarea sentinţei recurate, instanţa de fond şi-a însuşit, opinia expertului judiciar, prin preluarea în cuprinsul hotărârii a unor anexe (tabele) întocmite de expert şi opinii ale acestuia. Instanţa de fond nu a arătat, printr-un raţionament logico-juridic în ce constă pertinenţa şi relevanţa opiniilor expertului judiciar, comparativ cu împrejurările de fapt şi de drept care au stat la baza emiterii actelor atacate, motiv pentru care devine incident motivul de casare prevăzut de art. 488 pct. 6 din C. proc. civ., consecința fiind casarea integrală a hotărârii şi trimiterea cauzei spre rejudecare aceleaşi instanţe. (Decizia nr. 4 din 9 ianuarie 2020, pronunțată de Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti