Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

VIDEO UPDATE Săptămâna mondială a alăptării
01.08.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Săptămână mondială a alăptării este marcată, anual, în perioada 1-7 august.

Săptămâna mondială a alăptării este celebrată anual între 1 şi 7 august pentru a încuraja alăptarea şi pentru a îmbunătăţi sănătatea bebeluşilor din întreaga lume. Perioada este aleasă pentru a marca semnarea Declaraţiei Innocenti privind Protecţia, Promovarea şi Susţinerea Alăptării, în august 1990, de către decidenţi guvernamentali, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), UNICEF şi alte organizaţii, cu scopul de a proteja, promova şi a susţine alăptarea.

Directorul Executiv UNICEF, Henrietta H. Fore, și Directorul General OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, au transmis următorul mesaj:

Tema pentru 2020 este „Sprijinirea alăptării pentru o planetă mai sănătoasă”. În conformitate cu această temă, OMS și UNICEF solicită guvernelor să protejeze și să promoveze accesul femeilor la consiliere calificată pentru alăptare, o componentă critică a sprijinului pentru alăptare.

Alăptarea oferă fiecărui copil cel mai bun început posibil în viață. Acesta oferă beneficii pentru sănătate, beneficii nutriționale și emoționale atât copiilor, cât și mamelor. De asemnea, face parte dintr-un sistem alimentar durabil. Deși alăptarea este un proces natural, el nu este întotdeauna ușor. Mamele au nevoie de sprijin- atât pentru a începe, cât și pentru a susține alăptarea.

Serviciile de consiliere calificată pot asigura ca mamele și familiile să primească acest sprijin, împreună cu informațiile, sfaturile și garanțiile de care au nevoie pentru a-și hrăni în mod optim bebelușii. Consilierea alăptării poate ajuta mamele să-și consolideze încrederea, respectând în același timp circumstanțele și alegerile individuale. Consilierea poate oferi sprijin femeilor să depășească provocările și să prevină practicile de hrănire și îngrijire care pot interfera cu alăptarea optimă, cum ar fi furnizarea de lichide inutile, alimente și înlocuitori de lapte la sugari și copii mici.

Îmbunătățirea accesului la consiliere calificată pentru alăptare poate prelungi durata alăptării și poate promova alăptarea exclusivă, cu beneficii pentru bebeluși, familii și economii. Într-adevăr, studiile indică faptul că majorarea ratelor de alăptare exclusivă ar putea salva viața a 820.000 de copii în fiecare an, generând venituri suplimentare de 302 miliarde USD.

Consiliere specializată în materie de alăptare poate fi oferită de diferiți actori, inclusiv profesioniști din domeniul sănătății, consilieri în lactație și furnizori de asistență de la egal la egal și printr-o varietate de modalități – în unități sau clinici de sănătate, prin vizite la domiciliu sau programe comunitare, personal sau de la distanță. În timpul pandemiei COVID-19, este și mai important să găsim soluții inovatoare pentru a vă asigura că accesul la aceste servicii esențiale nu este perturbat și că familiile continuă să primească consilierea de care au nevoie.

Acesta este motivul pentru care UNICEF și OMS, în conformitate cu acțiunile politice susținute de Colectivul Mondial pentru Alăptarea, condus de UNICEF și OMS, solicită guvernelor:

*SĂ INVESTEASCĂ pentru a pune la dispoziția oricărei femei consiliere calificată pentru alăptare. Asigurarea disponibilității de consiliere calificată pentru alăptare pentru fiecare femeie va necesita o finanțare sporită pentru programele de alăptare și monitorizarea și implementarea îmbunătățită a politicilor, programelor și serviciilor.

*SĂ INSTRUIASCĂ lucrătorii de asistență medicală, inclusiv moașele și asistentele medicale, pentru a oferi consiliere calificată pentru alăptare mamelor și familiilor.

*SĂ SE ASIGURE că această consiliere este pusă la dispoziție ca parte a serviciilor de sănătate și nutriție de rutină, care sunt ușor accesibile.

*SĂ COLABOREZE cu societățile civile și asociațiile profesionale din domeniul sănătății, construind sisteme solide pentru furnizarea de consiliere adecvată.

*SĂ PROTEJEZE lucrătorii de îngrijire a sănătății de influența industriei alimentare a copiilor.

Împreună, prin angajament, acțiune comună și colaborare, ne putem asigura că fiecare mamă are acces la consiliere calificată pentru alăptare, împuternicindu-i să ofere copilului cel mai bun început posibil în viață.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.