« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
MOLOMAN LAZAR & ASOCIATII
 

Tribunalul București. Copii neglijați. Plasament în regim de urgență
07.08.2020 | Bianca Maria COROI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Bianca Maria Coroi

Bianca Maria Coroi

Tribunalul București a hotărât, potrivit art. 56 lit. c) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, că măsurile de protecție specială, instituite de această lege se aplică și copilului abuzat/neglijat. În speță, instanța a hotărât, la cererea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 București, dispunerea în plasament în regim de urgență a celor patru minori, printr-o ordonanță președintială, la un centru, după constatarea motivelor temeinice pentru care copiii nu ar mai putea locui împreună cu mama lor și concubinul acesteia: aspectul deplorabil al locuinței, neînscrierea minorilor la medicul de familie sau la școală, faptul că mama se folosea de ei pentru a avea o altă sursă de venit, pe lângă cea deja existentă, însă insuficientă. În repetate rânduri, deși a fost informată de opțiunile de ajutor de urgență oferite de către Direcție, mama copiilor a refuzat. (Decizia 188 din 7 mai 2020, pronunțată de Tribunalul București, Secția a IV-a Civilă)

Bianca Maria Coroi
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul familiei, Jurisprudență Tribunale, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD