Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului. Recomandare ref. necesitatea asigurării unei stări corespunzătoare de igienă a camerei comune de îmbăiere
04.08.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 4 august 2020, Avocatul Poporului a dat publicității următoarea recomandare adresată Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Prin petiția nr. 13550 din 21 iulie 2020 dl. (…) ne-a sesizat, în esenţă, cu privire la nerespectarea – de către conducerea locului de deținere – a prevederilor legale ce reglementează regimul deschis de executare a pedepsei; Astfel, petentul a arătat că nu i se permite folosirea curții de plimbare decât trei ore pe zi, iar ușa camerei nu este deschisă. Cu ocazia audierii petentul şi-a exprimat nemulțumirea și față de programul de folosire a camerei commune de îmbăiere.

Față de aspectele invocate a fost efectuată o anchetă la Penitenciarul București Jilava, ocazie cu care s-a constatat, între altele, că petentul este cazat într-o camera fără duş, astfel că folosește o camera comună de îmbăiere cu 10 dușuri (2/3 asigurând o presiune corespunzătoare a apei). O oră pe zi este destinată îmbăierii (intervalul de timp total pentru un efectiv de 100 de deținuți fiind de 2 ore). Instalația necesită reparații, la fel şi tavanul ce prezintă urme de mucegai (datorate temperaturii inconstante și umidității) în pofida renovării recente (ianuarie 2020).

Având în vedere aspectele constatate, în temeiul dispoziţiilor art. 59 din Constituție, coroborat cu art. 24 şi art. 26 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru realizarea scopului constituţional şi legal al instituţiei Avocatul Poporului şi anume apărarea drepturilor-şi libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, Avocatul Poporului emite următoarea:

Recomandare
Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor va lua măsurile necesare pentru igienizarea spațiilor comune de îmbăiere, repararea instalațiilor și analizarea posibilității prelungirii programului zilnic de îmbăiere pentru realizarea în condiții optime a igienei corporale a deținuților;
Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor îl va informa pe Avocatul Poporului cu privire la însuşirea Recomandării şi la măsurile dispuse.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti