Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Avocatul Poporului. Recomandare ref. necesitatea înlăturării supraaglomerării carcerale
04.08.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 4 august 2020, Avocatul Poporului a dat publicității următoarea recomandare adresată Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Prin petiția nr. 13231 din 15 iulie 2020, dl. (…), deținut în Penitenciarul Brăila, ne-a sesizat cu privire la neacordarea asistenţei medicale corespunzătoare afecţiunii autoimune de care suferă (…), care, prin efectele sale, îl pune în imposibilitatea de a se alimenta. De asemenea, petentul a arătat că, în locul de detenţie, condițiile de cazare şi igienă determină agravarea stării sale de sănătate.

Faţă de obiectul petiției, la data de 29 iulie 2020, a fost efectuată o anchetă la Penitenciarul
Brăila.

Din verificările realizate a rezultat, între altele, că penitenciarul se confruntă cu un fenomen acut de supraaglomerare, gradul de ocupare al penitenciarului fiind de 150%, cu toate consecințele negative ce pot decurge din aceasta stare de fapt.

In aceste conditii, având în vedere art. 1 alin. 3 din Normele minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate, aprobate prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 2772/C din 17 octombrie 2017, pentru asigurarea respectării suprafeței minime de 4mp/ persoană,
În temeiul dispoziţiilor art. 59 din Constituție, coroborat cu art. 24 şi art. 26 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru realizarea scopului constituțional și legal al instituţiei Avocatul Poporului şi anume apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice, Avocatul Poporului emite următoarea:

Recomandare
Directorul general al Administraţiei Naționale a Penitenciarelor va lua măsurile necesare pentru inlăturarea fenomenului de supraaglomerare în Penitenciarul Brăila, pentru respectarea dispozițiilor art. 1 alin. 3 din Normele minime obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate, aprobate prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2772/C din 17 octombrie 2017;
Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor îl va informa pe Avocatul Poporului cu privire la însuşirea Recomandării şi la măsurile dispuse.

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO