Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Tribunalul Mehedinți. Radiere SRL. Competența în cazul ieșirii din indiviziune asupra bunurilor ce au revenit asociaților
10.08.2020 | Diandra TOMA

Secţiuni: Drept comercial, Jurisprudență Tribunale, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul Mehedinți a hotărât că acțiunile având ca obiect ieșirea din indiviziune, indiferent de valoare, sunt de competența judecătoriei, conform art. 94 alin. 1 lit. j C. pr. civ. În speță, față de obiectul acțiunii – ieșire din indiviziune asupra bunurilor ce au revenit asociaților în urma lichidării voluntare și radierii unei societăți cu răspundere limitată – Tribunalul Mehedinți a decis declinarea competenței materiale a soluționării cauzei în favoarea Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin. Societatea a fost dizolvată voluntar și lichidată conform art. 235 si 262 din Legea nr. 31/1990, iar reclamanta avea obligația de a formula opoziție cu privire la actele lichidatorului, ceea ce nu a făcut. (Sentința nr. 7 din 4 iunie 2020, pronunțată de Secția a II- a civilă, contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Mehedinți)

Diandra Toma
Student, Facultatea de Drept – Universitatea Nicolae Titulescu din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti