« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Cu cât arați mai bine, cu atât influențezi mai mult o hotărâre
11.08.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În martie 2017, Rod Hollier a publicat articolul denumit „Physical attractiveness bias in the legal system„, în publicația online The law project.

Autorul a menționat că scopul articolului este acela de a informa avocații și ceilalți factori de decizie că pot folosi părtinirea atractivității în avantajul lor.

Idei principale

1. Atractivitatea fizică a avut o influență semnificativă asupra hotărârilor judecătorilor. Cu cât infractorul sunt mai neatractiv, cu atât pedeapsa este mai mare. Sau invers, cu cat infractorul este mai atrăgător, cu atât pedeapsa este mai mică. Rezultatele a trei studii arată o creștere minimă de 119.25% și o creștere maximă de 304.88%.

2. Atractivitatea nu a avut niciun efect asupra verdictului de vinovăție pronunțat de judecător. Infractorii atrăgători și neatrăgători au fost condamnați în mod egal.

3. Jurații din procesele simulate au condamnat, în general, infractorii neatractivi semnificativ mai mult decât infractorii atractivi. Cu toate acestea, întrucât jurații nu determină condamnarea în cauzele reale ale instanței, aceste rezultate nu se aplică direct.

4. Atractivitatea a avut efecte minore asupra verdictelor juriului din procesele simulate. Unele studii au raportat efecte minore, iar unele studii nu au raportat deloc efecte.

5. În general, persoanele atractive sunt percepute ca fiind mai inteligente, mai calificate din punct de vedere social, mai atrăgătoare, morale, altruiste, mai susceptibile de a reuși și mai competente. De asemenea, acestea tind să aibă o sănătate fizică mai bună, o sănătate mintală mai bună, experiențe de întâlniri mai bune, să câștige mai mulți bani, să obțină locuri de muncă mai bune, sunt alese pentru locuri de muncă mai des, sunt promovate mai des, primesc evaluări mai bune și sunt alese ca parteneri de afaceri mai des decât persoanele neatractive.

6. Cred că părtinirea atractivității este rar conștientă. Nu cred că oamenii defavorizează în mod conștient persoanele neatractive. De asemenea, nu pot sa învinovățesc pe cineva pentru prejudecățile inconștiente.

Studiul este disponibil aici.

 
Secţiuni: Content, Internațional, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD