Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Promovare acțiune de către sucursala unei bănci
27.08.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Drept civil, Drept comercial, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că Sucursala, în temeiul mandatului acordat, încheie în nume propriu, toate actele juridice prin care îşi asumă drepturi şi obligaţii în relaţia cu terţe persoane, inclusiv acţionarea în instanţă în calitate de reclamant pentru apărarea drepturilor şi intereselor sale legitime. În speță (acțiune în pretenții promovată de sucursala unei bănci), instanța supremă a considerat că reprezentanţii legali sunt mandataţi de societatea-mamă să execute toate operaţiunile şi actele juridice în numele Sucursalei, iar dipoziţiile art. 43 din Legea nr. 31/1990 (sucursala – dezmembrământ fără personalitate juridică a societăţilor comerciale) nu sunt în contradicţie cu dispoziţiile art. 56 alin. (2) C. proc. civ. (entităţile fără personalitate juridică, dar care sunt constituie potrivit legii), intimata-reclamantă fiind o entitate fără personalitate juridică. (Decizia nr. 2394 din 19 decembrie 2019, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti