Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

act Botezatu Estrade Partners a asistat Louis Delhaize și Galimmo în cea mai mare tranzacție de M&A real estate a anului în sectorul retail din Romania, încheiată cu compania austriacă Supernova Group

22 decembrie 2021 | JURIDICE.ro

Tranzacția anului în real-estate retail vine de la grupurile Louis Delhaize și Galimmo, proprietari ai hipermarketurilor cora si galeriilor aferente, care au încheiat cu compania austriacă Supernova un proces de sale & lease back pentru 6 centre comerciale cora situate în România.

Decizia de a continua operarea hipermarketurilor în aceleași locații din poziția de chiriași ancoră, combinată cu angajamentul Supernova de a investi în dezvoltarea centrelor comerciale, marchează un pas natural înainte pentru dezvoltarea cora în Romania. Acest parteneriat oferă cora o oportunitate excelentă pentru o operare si mai eficientă a rețelei de hipermarketuri și pentru dezvoltarea amprentei comerciale cora.

Echipa act Botezatu Estrade Partners a fost condusă de Laura Estrade, partener si coordonator al practicii de M&A, și Mihaela Poșircă, partener si coordonator al practicii de Real Estate, care au lucrat împreună cu Iustina Sima și Andrei Mureșan (Counsel), Ruxandra Liștea și Alexandru Dan (Senior Associates), Lorena Samoilă (Associate) și Andreea Modreanu (Paralegal).

Echipa a asistat vânzătorii, Louis Delhaize Group și Galimmo Group, în toate fazele tranzacției, inclusiv cu privire la pregătirea camerei de date, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor tranzacției de M&A, precum și a contractelor de închiriere pe termen lung a hipermarket-urilor aferente. Echipa a coordonat, de asemenea, aspecte de drept olandez, asistată de colegii din act Fort, biroul din Olanda al act legal.

Grupul Supernova a fost asistat de bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ.

Achiziția a fost finanțată parțial de un consorțiu de 4 bănci – Erste Bank AG, Raiffeisen Bank International, Raiffeisen Bank România și BCR, asistate de Dentons.

Josselin Granier, Head of Real Estate, Louis Delhaize Group: ”Vreau să mulțumesc Mihaelei, Laurei și întregii echipe act Botezatu Estrade Partners pentru asistența oferită în această tranzacție! Să lucrăm împreună cu act pe acest proiect a fost cea mai buna decizie. Este una dintre cele mai competente, profesioniste, abile și operative echipe cu care am lucrat. Au dus proiectul înainte și au lucrat neobosit și elegant pentru finalizarea acestei tranzacții; iar noi le suntem foarte recunoscători!”

Mihaela Poșircă, Partener și Coordonator al practicii de drept imobiliar: ”Acest proiect ocupă un loc special pentru noi – a fost complex, dar și extrem de satisfăcător. Un nou capitol se deschide pentru cora și suntem încântați că ne-am asistat clientul să își unească forțele cu un partener de top precum Supernova. Suntem siguri că această colaborare se va dovedi un moment de referință pentru dezvoltarea locală a serviciilor deja excelente pe care cora le oferă clienților săi!”

Laura Estrade, Partener și Coordonator al practicii de fuziuni și achiziții: ”Toată aprecierea noastră pentru grupurile Louis Delhaize și Galimmo pentru încrederea lor și pentru colaborarea excelentă dintre echipele noastre în cea mai mare tranzacție de M&A imobiliar în sectorul retail din acest an în România! Suntem foarte bucuroși pentru oportunitatea pe care această tranzacție o aduce pentru dezvoltarea cora în România.”

Despre act Botezatu Estrade Partners

act Botezatu Estrade Partners este biroul din România al act legal, o alianță puternică cu 300 de avocați în 9 birouri situate în cele mai importante piețe din Europa continentală.

act legal funcționează ca un one-stop-shop, oferind întreaga gamă de servicii juridice cross-border companiilor și investitorilor ce intenționează să intre pe piețele Europei continentale sau sunt deja prezenți în regiune.

Pentru mai multe informații despre activitatea firmei, puteți urmări pagina de LinkedIn.

:: English version

Citeşte mai mult despre , , , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership