Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Concurență Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

Wolf Theiss a asistat Glovo în legătură cu autorizarea, de către Consiliul Concurenţei, a preluării Foodpanda

21 decembrie 2021 | JURIDICE.ro

Consiliul Concurenţei a aprobat achiziția Foodpanda RO SRL de către Glovoappro SRL. Această tranzacţie este parte a achiziției multijurisdicționale de 170 milioane EUR prin care Glovoapp23, S.L., unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global din industria livratorilor, preia operațiunile Delivery Hero în România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina.

În procesul de autorizare a tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei, echipa Wolf Theiss implicată în proiect a fost coordonată de Anca Jurcovan, Avocat Partener si coordonator al practicii de concurenţă, Maria Ionescu având un rol important în cadrul echipei de proiect.

„Autorizarea tranzacţiei Glovo Foodpanda este un caz de referinţă, fiind cea mai complexă analiză realizată până acum de către autoritatea de concurenţă din România cu privire la efectele unei operaţiuni de concentrare economică între platforme. În linie cu preocuparea constantă de a eficientiza procedurile de analiză a concentrărilor economice, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia într-un timp foarte bun, având în vedere noutatea cazului și/sau a sectorului şi la amplul exerciţiu de consultare a pieţei întreprins de către autoritate.” a declarat Anca Jurcovan, Avocat Partener şi Coordonator al practicii de Concurenţă la Wolf Theiss Bucureşti.

Wolf Theiss, sub îndrumarea Ilenei Glodeanu, Partener şi Coordonator al echipei Corporate/M&A în România, a oferit, de asemenea, consultanță multijurisdicțională în materie de fuziuni și achiziții pentru preluările Glovo în toate cele 6 jurisdicții din Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, pentru care a fost încheiat separat un pachet de documente tranzacționale, achiziția fiind supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Glovoappro SRL este filiala din România a companiei Glovo, care are ca principal obiect de activitate dezvoltarea și administrarea serviciului online de livrare de mâncare de la restaurante către consumator prin intermediul platformei cu același nume.

Foodpanda Ro SRL furnizează servicii de preluare a comenzilor online şi livrare de mâncare de la restaurante prin intermediul serviciului online Foodpanda. Delivery Hero Dmart SRL, a fost constituită în iunie 2020 și funcţionează prin intermediul magazinelor de tip „dark store”, care reprezintă spaţii de depozitare în proximitate destinate exclusiv vânzării online, prin intermediul platformei, a produselor de tip multicategorie, prin intermediul platformei Foodpanda. Foodpanda Ro SRL și Delivery Hero Dmart SRL fac parte dintr-un grup de companii deținute de către Delivery Hero SE, Germania.

Despre Wolf Theiss

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă în domeniul afacerilor internaţionale. Având 340 de avocaţi în 13 ţări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a unor clienţi de talie internaţională. Combinând expertiza atât în drept cât şi în afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluţii inovatoare care integrează know-how-ul legal, financiar şi de business.

Citeşte mai mult despre , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership