Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

NNDKP asistă Safety Broker în vânzarea a 80% din acțiuni către Unilink

10 decembrie 2021 | JURIDICE.ro

NNDKP a asistat Safety Broker, cel mai mare broker de asigurare independent care operează în România și Republica Moldova, în tranzacția prin care acesta a vândut 80% din acțiuni către grupul Unilink, lider al pieței de profil din Polonia.

În urma finalizării tranzacției, pachetul minoritar va fi deținut de Viorel Vasile (15% din acțiuni), care va rămâne în continuare CEO și membru în board-ul Safety Broker, și Robert Niță (5% din acțiuni) care va rămâne, de asemenea, în board-ul companiei.

Tranzacția face parte din strategia de dezvoltare pe termen lung a Safety Broker, inclusiv prin schimbul de experiență și know-how cu un jucător internațional de top. Cooptarea Unilink ca partener strategic va consolida poziția companiei, care astfel devine parte dintr-un grup puternic la nivelul CEE.

Avocații NNDKP au asistat Safety Broker în etapele de structurare, negociere și semnare ale tranzacției, care se va finaliza în momentul obținerii aprobărilor de la autoritățile relevante și îndeplinirii tuturor formalităților necesare.

Echipa NNDKP implicată în acest proiect a fost coordonată de Gabriela Cacerea, Partener și coordonator al practicii de Drept Societar/Fuziuni și Achiziții a NNDKP, care a lucrat îndeaproape cu Mădălina Pancă, Asociat manager în cadrul aceleiași practici.

”Această tranzacție reconfirmă capacitatea antreprenorilor români de a construi companii puternice, capabile să atragă investitori strategici internaționali. Ne bucurăm că am putut fi alături de fondatorii Safety Broker în această tranzacție majoră pe piața asigurărilor din România și că i-am putut sprijini în legătură cu planurile lor de dezvoltare”, a menționat Gabriela Cacerea.

Practica NNDKP de Corporate/M&A a stabilit repere în piață în cei peste 30 ani de activitate prin implicarea în unele dintre cele mai sofisticate tranzacții din România. Echipa este una dintre cele mai active din România, fiind în prezent formată din peste 20 de avocați cu o experiență considerabilă în tranzacții cu o componentă internațională sau locală, în industrii variate precum servicii medicale, producție, FMCG, tehnologie și servicii financiare.

Industria asigurărilor și a fondurilor de pensii private reprezintă un sector cheie de specializare pentru echipa NNDKP. Astfel, într-un domeniu extrem de reglementat și sofisticat, companiile active sau interesate de piața din România beneficiază de un mix de cunoștințe juridice complementare relevante pentru acest sector, inclusiv fuziuni și achiziții, reglementări și conformitate, drept societar, concurență, dreptul muncii, soluționarea disputelor, finanțări și drept fiscal.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de cinci ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

Citeşte mai mult despre , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership