Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Fuziuni și achiziții SELECTED Top Legal

PwC România și D&B David și Baias au asistat grupul francez Piriou în achiziția Șantierului Naval ATG din Giurgiu

15 decembrie 2021 | JURIDICE.ro

O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a acordat asistență juridică, fiscală și financiară grupului francez Piriou în procesul de achiziție a Șantierului Naval ATG din Giurgiu de la investitorii români Teodor Apostol și Adrian Patriche.

”Ne bucurăm că am fost alături de Piriou în această tranzacție, care marchează intrarea grupului francez pe piața din România și trecerea șantierului naval din Giurgiu într-o altă etapă de dezvoltare. Le mulțumesc tuturor colegilor care au contribuit la succesul acestei tranzacții”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partener, PwC România.

Experții PwC România și D&B David și Baias au oferit servicii de due diligence juridic, financiar și fiscal, precum și consultanță juridică, fiscală și financiară pentru redactarea documentelor tranzacției, asistență în cadrul negocierilor și pentru înființarea Piriou România. Tranzacția a presupus achiziția celor 3 entități din grupul ATG: Shipyard ATG Giurgiu SRL, ATG Marina SRL și ATG Hydro-Tehnica Systems SRL.

”A fost o tranzacție complexă care a implicat asistență în toate etapele procesului și la care au contribuit atât experții în tranzacții ai PwC și D&B, cât și consultanți specializați în taxe. Echipele D&B și PwC vor continua să acorde asistență grupului Piriou pentru realizarea  investițiilor si activitatilor post-achizitie avute în vedere”, spune Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias.

Echipa PwC România care a asistat tranzacția a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Andreea Mitiriță, Partener, Camelia Niță, Director, Claudiu Simionescu, Senior Manager, Ioana Bara, Senior Manager, Laura Paraschiv, Senior Manager, Daniela Moisa, Manager, Andreea Puiu, Senior Associate, Laurențiu Sava, Senior Associate și Anca Seinea, Associate.

Din echipa D&B David și Baias au făcut parte Anda Rojanschi, Partener, Adina Oprea, Avocat senior coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Senior și Adriana Popa, Avocat colaborator.

”În ultimul timp cele mai multe tranzacții s-au derulat în sectorul IT sau de servicii medicale, dar vedem că investitorii au rămas atenți la oportunitățile din piață și nu ezită să investească și în alte sectoare cu potențial de creștere”, a arătat Andreea Mitiriță, Partener PwC România.

Înființat în 1965, grupul francez Piriou operează în Europa, Africa și Asia, fiind specializat în construirea și repararea navelor. Piriou are peste 500 de nave livrate până în prezent, activitatea sa industrială fiind susținută în ultimii ani inclusiv de comenzile Marinei Franceze și ale Marinei Regale Marocane.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 155 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul PwC.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 7 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership