Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Procurorul general al PÎCCJ și ministrul lucrărilor publice au semnat un contract de finanțare
26.08.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 24 august 2020, Ministerul Public a informat că Gabriela Scutea, Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, au semnat pe data de 6 august 2020 contractul de finanțare având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă pentru implementarea proiectului „Întărirea capacității de procesare și analiză a datelor referitoare la criminalitatea organizată și creșterea capacității administrative a Ministerului Public” – cod SIPOCA 764/MySMIS 133394, potrivit unui comunicat.

În vederea implementării, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a semnat un acord de parteneriat cu Ministerul Justiției, Inspectoratul General al Poliție Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Institutul Național de Statistică.

Obiectivul general al proiectului: întărirea capacității de colectare, procesare și analiză a datelor referitoare la criminalitatea organizată și creșterea capacității administrative a Ministerului Public.

Obiectivele specifice: realizarea și implementarea, alături de partenerii instituționali, a unui sistem informatic de colectare integrată și transfer eficient al datelor referitoare la criminalitatea organizată care să asigure interconectarea instituțiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenului criminalității organizate.

În cadrul proiectului va fi întocmită Analiza Națională de Riscuri și Amenințări privind criminalitatea organizată (ANRA) și va fi elaborat un proiect de strategie națională pentru combaterea criminalității organizate.

Durata proiectului: 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului: 33.633.040,50 lei, reprezentând 83,9839 % din bugetul total eligil al proiectului, iar contribuția proprie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este de 5.263.043,14 lei.

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO