Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Insolvență SELECTED Top Legal

CITR, administratorul judiciar al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, anunță ieșirea din insolvență a companiei, după o reorganizare de succes

6 decembrie 2021 | JURIDICE.ro

– În urma reorganizării, datoriile către creditorii companiei au fost plătite integral

– Proiectul este un exemplu de bună practică în ceea ce privește buna colaborare cu autoritățile județene și locale, fiind un factor definitoriu în succesul reorganizării.

Sub îndrumarea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România și parte a Impetum Group, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, una dintre principalele entități juridice aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, reușește ieșirea din insolvență și reintegrarea mai echilibrată în circuitul economic, după o reorganizare care a durat 4 ani.

Rolul nostru de administrator judiciar a fost să ne asigurăm că prin reorganizare RAJDPP își va continua activitatea și va rămâne în circuitul economic. În plus, Regia este și un important agent economic ce asigură peste 300 de locuri de muncă, creează valoare adăugată și contribuie cu venituri considerabile la bugetul de stat, astfel că salvarea acesteia era foarte importantă pentru comunitatea locală’, spune Paul-Dieter Cîrlănaru, Senior Partner CITR.

Ieșirea din insolvență a acestei companii de stat este foarte importantă pentru județul Constanța, fiind o companie strategică, care are rolul de a moderniza și asfalta drumurile din județ și care are capacitatea de a le gestiona fără contracte cu terți. În cei peste 40 de ani de existență, în cadrul RAJDPP s-au format specialiști în lucrări de drumuri de mare anvergură și care sunt familiari cu structura drumurilor din judeţul Constanţa, experiență extrem de valoroasă. De la intrarea în procedură, compania a asfaltat peste 500 de km de drumuri în județul Constanța, continuându-și activitatea.

„Putem spune cu mândrie că acest proiect a fost o reorganizare ca la carte: în primul rând, datoriile către creditorii companiei au fost plătite integral, reușind să identificăm surse suplimentare de venit. Eforturile vizibile și disciplina reprezentanților companiei în ceea ce privește cheltuielile și achizițiile au dus la reînnoirea parcului cu echipamente din resurse proprii, un lucru care se întâmplă rar în cadrul unei proceduri de insolvență. În al doilea rând, proiectul este un exemplu de bună practică în ceea ce privește excelenta colaborare cu autoritățile județene și locale, fiind un factor definitoriu în succesul reorganizării’, a spus Oana Munteanu, Partner CITR și manager de proiect RAJDPP.

Conform indicatorilor Băncii Mondiale, ratele de recuperare a creanțelor din UE sunt cuprinse între 30%, în Croația și România, și 90%, în Belgia și Finlanda. Ratele de recuperare sunt mai mari în economiile în care restructurarea este procedura de insolvență cel mai des întâlnită. În aceste economii, creditorii se pot aștepta, în medie, la recuperarea a 83% din creanțele lor, față de o medie de 57% în procedura de lichidare.

Despre CITR

CITR este liderul pieței de insolvență din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața insolvenței și peste 1000 de proiecte gestionate de-a lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu aproximativ 1 miliard de euro și distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viața unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

 

Citeşte mai mult despre , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership