« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Ludovic Orban ref. deschiderea teatrelor/restaurantelor
27.08.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 27 august 2020, Ludovic Orban, premierul României, a declarat la începutul ședinței de Guvern: ”În pauza pe care o vom face după prezentarea actelor normative, vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem ulterior în hotărâre de guvern, până la data de 1 septembrie, privitoare la deschiderea activităților culturale în spații închise, de la data de 1 septembrie. E vorba de spectacole, teatru, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activității pentru restaurante în spații închise, restaurante ale hotelurilor și pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în hotărâre de guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să se poată trimite ordinele comune privind regulile. În cazul activităților culturale, va trebuie emis un ordin comun care trebuie deja pus în dezbatere publică, de mâine, ordin comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății. Iar în privința activităților de servire a mesei în spații închise, de asemenea, va trebui un ordin comun: al ministrului sănătății, ministrului economiei și președintelui ANSVSA. Va trebui să asigurăm niște reguli care să reducă la maxim riscul de răspândire a virusului, odată cu reluarea acestor activități, şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată fi respectate. Aici, fac un apel la responsabilitatea tuturor instituțiilor, a agenților economici care își vor relua activitățile, să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creștere a numărului de infectări.”

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD