« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Activitate parchete / 24-28 august 2020
28.08.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere la dispoziția publicului de opere fără consimțământul titularilor, prevăzută de art.194 (fostul art.1398), art.198 alin.4 (fostul art.1411) din Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și de spălare a banilor, prevăzută de art.49 lit. b din Legea 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor (fostul art.29 lit. b din Legea 656/2002).

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada mai 2013 – octombrie 2015, inculpatul a administrat în fapt domeniile de internet cu titulatura „spice”, prin care a pus la dispoziția publicului opere și produse purtătoare de drepturi conexe, programe de televiziune, fără consimțământul titularilor de drepturi S.C. R.C.S. & R.D.S. S.A. și HBO, pe care inculpatul le recepționa în România, folosind echipamente speciale situate în București, în baza unui abonament pentru persoană fizică.

De asemenea, în perioada mai 2013 – octombrie 2015, inculpatul, prin intermediul unor societăți comerciale înregistrate în afara României pe care le controla și al site-urilor pe care le administra, ar fi comercializat abonamente pentru servicii de televiziune ce includeau programele DIGI și din 2013 și HBO, pe care le-ar fi distribuit către 16.858 de abonați din România și din alte 36 de țări, activi la data de 10.07.2015.

Pentru ca abonații să poată recepționa și pe televizor programele cu acces condiționat puse la dispoziție prin intermediul site-urilor, nu doar prin intermediul dispozitivelor de tip calculator, tabletă sau telefon, inculpatul a comandat, a comercializat și a promovat instrumente proiectate special în acest scop, la o societate din China, care livra aceste instrumente direct abonaților sau distribuitorilor din teritoriul respectiv (dispozitive pirat de control al accesului, numite STB-uri -Set Top Box-uri).

În perioada decembrie 2013-octombrie 2015 inculpatul ar fi comercializat direct sau prin distribuitori în alte teritorii, un număr de 2692 de STB-uri, dispozitive pirat de control al accesului.

Veniturile din vânzarea de abonamente TV ce conțineau programe pentru care nu a existat niciun acord din partea titularilor drepturilor, precum și cele din vânzarea instrumentelor folosite la săvârșirea acestor infracțiuni, STB-urile comandate în China, constituie bunuri care provin din săvârșirea de infracțiuni. Inculpatul a disimulat adevărata natură a provenienței și a circulației bunurilor, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni, prin intermediul mai multor firme înregistrate în alte state, care erau direct controlate de către inculpat și care, toate, vărsau banii pentru „serviciile prestate” în conturile controlate de inculpat în România sau în portofelele electronice deținute de acesta sau de către persoane angajate de acesta. Sumele de bani din aceste conturi erau retrase în numerar de către inculpat sau integrate în circuitul civil prin achiziția aparent licită de bunuri imobile.

Inculpatul  a dobândit din activitatea infracțională desfășurată pe domeniile de internet cu titulatura „spice”, suma de 5.104.681,11 lei prin intermediul conturilor și/sau metodelor de plată electronică, plățile fiind făcute de către clienții serviciilor IPTV (abonamente și dispozitive pirat de control al accesului) prin transfer bancar în conturile deținute la bănci în România pentru societățile pe care le controla sau în conturile electronice ale acestora sau ale inculpatului.

În ultimă instanță, tot în cadrul acțiunilor de „ascundere” a provenienței și circulației bunurilor, inculpatul a recurs la numirea ca trezorier sau director general a unei persoane decedate din anul 2008, pentru a se asigura că acesta va fi singura persoană responsabilă  pentru veniturile a două societăți comerciale, întocmind acte nule absolut și transferând importante sume de bani în conturile proprii în scopul achiziționării de bunuri imobile.

Prin rechizitoriul întocmit se solicită instanței menținerea sechestrului asigurător instituit asupra conturilor, bunurilor imobile aparținând inculpatului și pentru care a folosit  persoane interpuse și asupra numelor de domeniu „spicetv.ro” și „spicetvbox.ro”, precum și confiscarea acestora și a sumelor de bani până la concurența sumei de 5.104.681,11 lei reprezentând prejudiciul adus bugetului de stat, precum și pentru suma de 12.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale, avansate de stat. De asemenea, se solicită instanței confiscarea extinsă a imobilelor achiziționate de către inculpat pe numele mamei sale și a altei persoane, precum și cota-parte pe care soția inculpatului o deține asupra imobilelor acestuia.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului București, spre competentă soluționare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: mpublic.ro

***

La data de 25 august 2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare au reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,în vârstă de 39 de ani, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de persoane.

În fapt s-a reţinut că în vara anului 2019, inculpatul l-a racolat, adăpostit și supus la muncă forțată prin constrângere, agresiuni fizice și psihice pe un tânăr, în vârstă de 18 ani, până în cursul lunii iunie 2020, când victima a reușit să fugă pe timp de noapte din garajul în care era adăpostit și care se afla în curtea imobilului locuit de către inculpat și familia sa, după care a sesizat organele de poliție.
Persoana vătămată, pe toată perioada în care a muncit forțat în construcții și supus unor agresiuni fizice și psihice de către inculpat, nu a fost renumerat, deși la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare și cazare conform înțelegerii verbale dintre cei doi, i-a fost restrânsă libertatea de mișcare prin faptul că era în permanență supravegheat, fiindu-i reținut actul de identitate pe toată perioada.
De asemenea, inculpatul nu i-a permis victimei accesul la asistență medicală necesară deși cunoştea ca aceasta suferă de epilepsie şi mai mult, că avea leziuni suferite în urma loviturilor și maltratărilor l-a care a fost supus de către inculpat, care îl lovea cu diverse obiecte cum ar fi, cabluri electrice, ciocan, lopată, lanțuri, etc.
Aceste aspecte au fost confirmate și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare, care a indicat prezența pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze și tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior și membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale și care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat).
Din cercetările efectuate în cauză s-a mai reţinut faptul că inculpatul a făcut publice imaginile cu victima – în care aceasta se afla în ipostaze denigratoare – prin postarea respectivelor imagini/clipuri video în mediul online.
În cauză s-a reținut, de asemenea, că în cursul anilor 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate.
Prin încheierea din data de 26.08.2020, Tribunalul Satu Mare a dispus respingerea propunerii formulate de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare faţă de arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.
Cauza este instrumentată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.
La activități au participat și jandarmi din cadrul I.J.J. Satu Mare.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: diicot.ro

***

La data de 26 august 2020, urmare a unui număr de 3 percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Bistrița şi a comunei Livezile, judeţul Bistrița Năsăud, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,în vârstă de 36 de ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani.

În fapt s-a reţinut că, în perioada iulie 2016 – martie 2020, inculpatul a recrutat, prin inducere în eroare, un număr 5 persoane vătămate, pe care le-a transportat în Germania şi le-a gazduit într-o locuinţă închiriată iar apoi le-a plasat în diferite localuri și cluburi de noapte, obținând peste 300.000 euro din practicarea prostituției de către victime.
De asemenea, în cursul lunii martie 2017, inculpatul a recrutat o minoră în vârstă de 17 ani, în vederea practicării prostituției, prin promisiuni de angajare în străinătate, pentru îngrijirea unui copil, pe care ulterior a transportat-o în Germania şi a determinat-o să practice prostituția în favoarea sa.
Pentru a ascunde originea ilicită a unor sume de bani obținute din exploatarea sexuală a persoanelor vătămate, în perioada 2016 – 2017, inculpatul a achiziționat autoturisme second-hand din Germania, mobilă second-hand sau alte articole de uz casnic, pe care le-a transportat în România, după care le-a comercializat.
În cursul acestei zile inculpatul va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările în cauză se efectuează împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița Năsăud.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R. și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:. diicot.ro

***

La data de 25.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda loverboy sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe persoane vătămate, pe care le-au transportat în capitala Marii Britanii, unde au fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, au fost obligate la practicarea prostituţiei.
Sumele de bani câştigate de către victime erau însuşite în totalitate de către traficanţi și investite în locuințe și autoturisme de lux.
În urma acțiunii, au fost ridicate mai multe sume de bani, un autoturism, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: diicot.ro

***

La data de 23.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, iar față de alți doi inculpați măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul lunii mai 2020, inculpații au cultivat într-o poiană, situată într-o localitate din mediul rural, de pe raza județului Bistrița – Năsăud, un număr de 83 de plante de cannabis pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea comercializării drogurilor.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița – Năsăud au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 45 de kg cannabis, instalații folosite la irigații, fertilizare, dar și pentru cultivare de plante de cannabis în spații închise(26 de lămpi, 6 tuburi industriale din inox, 2 unități de control/climatizare, 28 de unități de balast electromagnetic pentru lămpi, 492 de ghivece de 18 litri, 12 transformatoare curent, pompă de apa, fertilizatori și 2 aparate de măsurare a intensității curentului electric). Totodată, au mai fost descoperite și ridicate o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat, precum și cartușe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaleta și 4 săgeți aferente, 4 telefoane mobile, 2 tablete și înscrisuri cu valoare probatorie.
În cursul zilei de astăzi, un inculpat urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: diicot.ro

***

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul S V, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din București, pentru săvârșirea a 16 infracțiuni de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul S V, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat mai sus menționat.
În concret, suspectul S V ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private.
În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro.
Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: dna.ro

***

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 26 august 2020, a următorilor inculpați:

B N R, agent de poliție în cadrul Biroului Rutier Iași – Poliția Municipiului Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (25 acte materiale),
C F N agent de poliție, din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Iași (Serviciul permise și înmatriculări Iași), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (patru acte materiale) și două infracțiuni de trafic de influență,
Persoană fizică, director al unui restaurant din Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată (47 acte materiale) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (trei acte materiale),
Persoană fizică fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită continuată (16 acte materiale).

În aceeași cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile începând cu data de 26 august 2020 față de inculpații:
L C C, agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale),
Z V, agent de poliție în cadrul Biroului Rutier Iași – Poliția Municipiului Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 22 iunie 2019 – 07 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, inculpatul B N R, în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi pretins și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau/și pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai blânde.
În perioada august – octombrie 2019, inculpatul CFN, agent de poliție la Serviciul permise și înmatriculări Iași, ar fi pretins și primit, prin intermediari de la directorul aceluiași restaurant, produse alimentare și sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuțe de înmatriculare pentru autoturisme deținute de restaurant, dar și pentru a elibera pe viitor, plăcuțe în condiții similare.
De asemenea, inculpatul CFN ar fi pretins și primit de la o persoană, în două situații, suma de 350 de euro și bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, promițându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciul permise și înmatriculări Iași, astfel încât persoana să promoveze proba practică examenelor de obținere a permisului auto categoria C și ulterior examenele pentru categoria E.
La rândul său, directorul restaurantului, în baza unei înțelegeri tacite existente la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii restaurantului, ar fi oferit și remis cu titlu gratuit, personal și prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 09 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 lei mai multor polițiști rutieri din cadrul Poliției Rutiere Iași și unor funcționari din cadrul serviciului permise și înmatriculări vehicule Iași, în scopul protejării conducătorilor auto ai restaurantului la constatarea unor contravenții rutiere comise de aceștia, precum și în scopul favorizării unor persoane din cercul său relațional la obținerea plăcuțelor de înmatriculare.
Totodată, directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis de conducere în trei situații, ultimul act fiind săvârșit în cursul zilei de 26 august 2020 când s-ar fi prezentat, la perchezițiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Într-o manieră similară, inculpatul L C C, agent de poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, ar fi pretins și primit produse alimentare pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului (în patru situații), iar Z V, agent de poliție în cadrul Biroului Rutier Iași ar fi pretins produse alimentare pentru a nu sancționa contravențional o persoană din familia administratorului restaurantului.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 27 august 2020, inculpații B N R, C F N și cei doi inculpați persoane fizice urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

:: dna.ro

***

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

I-C M, la data faptei șef Serviciu Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită,
G R-C, la data faptei inspector principal la Serviciul anterior menționat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită,
Persona fizică, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și evaziune fiscală în formă continuată,
Două persoane fizice, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În calitate de șef al Serviciului de Inspecție din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, inculpata I-C M ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentantul de fapt al unor societăți comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 lei și 2.900 lei, în anii 2013, respectiv 2014, pentru ca în schimb să favorizeze două societăți comerciale, cu ocazia unor controale inopinate.
Într-una din cele două situații, pretinderea și primirea s-a făcut și cu ajutorul inculpatei G R-C, (subordonata primei menționate).
Concret, sumele de bani ar fi fost primite sub aparența a două contracte de acordare de burse private ce figurează a fi încheiate între cele două societăți comerciale și o persoană din familia inculpatei I-C M, pentru ca în schimb aceasta să avizeze actele de control ale societăților respective, din care să fie trecute cu vederea unele nereguli constatate.

Independent de faptele descrise anterior, reprezentantul societăților comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă a uneia dintre societățile pe care le controla, cu ajutorul altor două persoane, achiziții nereale de bunuri (cereale și îngrășăminte chimice), respectiv ar fi declarat fiscal achiziții nereale, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale în sumă totală de 484.362 lei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 484.362 lei, reprezentând prejudiciu în dauna statului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

:: dna.ro

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD