

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că instanţa de apel, în cadrul caracterului devolutiv al apelului, are plenitudine de apreciere în ceea ce priveşte probele administrate în cauză, este suverană în a aprecia asupra oportunităţii administrării probelor în proces din perspectiva utilităţii, concludenţei şi pertinenţei acestora, iar instanţa de recurs nu poate să procedeze la reinterpretarea probelor dispuse. În speţă, instanţa supremă a constatat că motivul de nelegalitate instituit de pct. 8 al art. 488 C. proc. civ. a fost invocat cu scopul de a repune în discuţie probele şi de a solicita instanţei de recurs să reconsidere concludenţa lor (procese-verbale, depoziţia martorului E., compararea listei materialelor ce au fost închiriate cu lista produselor nereturnate, recunoaşterea culpei societăţii C. etc.), ceea ce nu este permis în această fază procesuală. (Decizia nr. 91 din 17 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie)
Aflaţi mai mult despre anulare recurs, apel, C. proc. civ., Inalta Curte de Casatie si Justitie, recursJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.