Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Facultatea de Drept a Universității din București. Noutăți privind admiterea la master – septembrie 2020
31.08.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În anul universitar 2020-2021, oferta educațională a Facultății de Drept a Universității din București cuprinde o serie de elemente de noutate în privința studiilor de master.

Candidații pot alege între 12 programe de master, dintre care 10 în limba română (Dreptul afacerilor; Carieră judiciară; Drept privat; Dreptul muncii, relații de muncă și industriale; Drept internațional public; Dreptul Uniunii Europene; Științe Penale; Achiziții publice, concesiuni, parteneriat public-privat; Dreptul urbanismului și al amenajării teritoriului; Drept fiscal) și două programe desfășurate în limbi străine: Arbitrajul internațional (în limba engleză); Dreptul și guvernanța afacerilor europene și internaționale (în limba franceză).

Programelor de master ce reprezintă o constantă în oferta educațională a facultății, dintre care unele adună un număr record de candidați, li s-a adăugat, în acest an, programul de master de Drept fiscal, care a întrunit numeroase aprecieri în trecut și care a fost reluat după scurtă o perioadă de pauză.

De asemenea, programele de master desfășurate în limbi de circulație internațională primesc, la rândul lor, o serie de elemente noi: programul de Master profesional de drept european și internațional al afacerilor (în limba franceză) a fost restructurat într-o formulă modernă și flexibilă, cuprinzând un trunchi comun de discipline și două linii de studii de specializare, sub denumirea Dreptul și guvernanța afacerilor europene și internaționale, fiind organizat în continuare împreună cu Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne (care emite și diploma de master alături de Universitatea din București) și consorțiul de universități franceze care stau la baza funcționării Colegiului Juridic FrancoRomân de Studii Europene. La rândul său, masterul Arbitrajul internațional (în limba engleză) a devenit un program de tradiție al facultății și va continua să primească absolvenți din țară și din străinătate.

Înscrierile pentru toate programele de master se vor desfășura în intervalul 7-17 septembrie 2020, exclusiv în sistem online. Taxa de înscriere la examenul de admitere din acest an a fost redusă, având un cuantum de 270 de lei. Plătind o singură taxă de înscriere, fiecare candidat poate opta pentru a susține examenul la mai multe programe de master (maximum trei), indicând la înscriere ordinea subsidiară a opțiunilor sale.

Examenul de admitere pentru toate programele de master se va organiza în ziua de 23 septembrie 2020. Având în vedere situația epidemiologică actuală, modalitatea de susținere a concursului de admitere la fiecare dintre programele masterale variază, organizându-se, după caz, concurs pe bază de dosare (cu sau fără interviu) ori examene scrise (față în față sau online). Informații detaliate despre admiterea la fiecare program de master pot fi consultate aici.

Totalul locurilor disponibile în acest an universitar pentru ansamblul programelor masterale ale Facultății de Drept a Universității din București este de 600, dintre care 210 locuri la buget (cinci locuri fiind rezervate candidaților români de pretutindeni și un loc pentru candidații de etnie rromă) și 390 de locuri cu taxă. Taxa de școlarizare stabilită pentru anul universitar 2020-2021 este de 5.000 lei.

Pentru informații suplimentare privind planurile de învățământ și modalitatea de admitere la programele de master, puteți accesa secțiunea dedicată din cadrul paginii web a Facultății de Drept – Universitatea din București.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.